2020. November 24. Emma

Kékfény

Embercsempészés gyanújával állították elő

www.police.hu | 2020. November 17. 06:38:51 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Jánoshalma külterületén, az 5412-es számú úton 2020. november 16-án 16 óra 45 perckor megállítottak egy személygépkocsit a helyi járőrök. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 34 éves ukrán férfit, és a vele utazó négy külföldit. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az ukrán sofőrt a rendőrök előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

hozzászólok