2020. 12. Dalma, Izabella

Kékfény

Közös bemutató Kunbaján

www.police.hu | 2019. November 27. 08:46:02 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kunbaján a helyi általános iskolában pályaorientációs napot rendeztek. A délelőtt során a Bajai Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság és a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség rendőrei, továbbá a Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság, a Bácsalmási Mentőállomás, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai előadásaikkal, látványos és olykor izgalmas bemutatójukkal hívták fel a figyelmet a rendőrség, valamint a társszervek munkájára, erősítve a fiatalokban az egyenruhás szolgálatok iránti bizalmat.

A diákok kisebb csoportokat alkotva látogatták meg az egyes helyszíneket, így interaktív bűn- és baleset-megelőzési előadásokon vehettek részt, rendőrségi és pénzügyőri szolgálati kutyás bemutatót láthattak. A fiatalok megismerkedhettek a készenléti rendőrségnél található egyes technikai eszközökkel és csapatszolgálati felszerelésekkel. Az egyenruhások speciális fegyvereket, eszközöket mutattak be, valamit egy rövid bemutatót tartottak a testpáncél által nyújtott védelemről. A Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság jóvoltából a gyerekek egy teljesen felszerelt szerkocsit láthattak és próbálhatták ki azokat a mentéstechnikai eszközöket, amikkel egy tűzoltóautó rendelkezik. A bácsalmási mentőápolók pedig újraélesztési tanácsokkal látta el a diákokat.

A rendkívül tartalmas és egyben szórakoztató órákat követően a kunbajai fiatalok élményekkel gazdagon köszöntek el az egyenruhásoktól.      

hozzászólok