2021. 17. Zsófia

Kékfény

Két embercsempészt fogtak el a járőrök

www.police.hu | 2021. Szeptember 09. 06:05:06 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 2021. szeptember 9-én 6 óra 55 perckor az M9-es autópályán intézkedés alá vontak egy német honosságú kisteherautót, amelyet egy bolgár férfi vezetett. A járműben utasként tartózkodott egy 33 éves török állampolgár is. A járőrök a jármű átvizsgálása során a raktérben 12 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a bolgár sofőr és társa a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért őket előállították. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

hozzászólok