2021. 17. Zsófia

Kékfény

Halálos balesetet okozott a felelőtlen előzés

Ügyészség.hu | 2021. Szeptember 07. 10:43:52 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Csávoly, 2020. július 18. Összetört személygépkocsik ütközés után az 55-ös fõúton, Csávoly közelében 2020. július 18-án. A balesetben egy férfi életét vesztette. MTI/Donka Ferenc

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 júliusában az 55-ös főúton, Csávoly környékén az autójával szabálytalan előzésbe kezdett, amivel halálos balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádirat szerint a vádlott 2020. július 18-án délelőtt Csávoly lakott területén kívül, az 55-ös főúton vezetett egy személyautót Baja irányába. Nappali, jó látási viszonyok voltak, az úttest száraz volt.

A vádlott egy előtte haladó személygépkocsit 105-110 km/h sebességgel úgy kezdett előzni, hogy nem győződött meg arról, hogy a szembejövő sáv olyan távolságban szabad-e, hogy az előzés a forgalmat ne zavarja. Szemből érkezett is egy szabályosan közlekedő autós, aki – hogy elkerülje az ütközést – a járművét jobbra kormányozva lement a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára. Ezután vissza akart jönni az úttestre, de átsodródott a szembejövő sávba, ahol nekiütközött egy szemből érkező, szabályosan közlekedő gépkocsinak. Az ütközés után mindkét jármű az úttest szélén állt meg.

A balesetben az ütközést elkerülni próbáló sértett férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A sértettel ütköző gépkocsit vezető hölgy pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mindkét sértett biztonsági öve be volt csatolva.

Csávoly, 2020. július 18. Rendõrségi helyszínelés az 55-ös fõúton, Csávoly közelében, ahol összeütközött két személygépkocsi 2020. július 18-án. A balesetben egy férfi életét vesztette. MTI/Donka Ferenc

A vádlott észrevette az ütközést, de a helyszínen nem állt meg, onnan anélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a balesetben megsérült sértetteknek.

A büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége mellett, segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok