2022. 26. Jusztina, Pál

Kékfény

Kerékpárlánccal zárták a kerítéshez osztálytársukat

| 2015. Április 17. 11:25:14 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A 17 és 16 éves bajai, valamint a 18 éves mélykúti középiskolás fiúk 2014. március 26-án, 7 óra 30 perckor a sértettel közösen egy bajai sportcsarnok előtt várakoztak, hogy testnevelés órára beengedjék őket. A mélykúti fiatalember elkérte az idősebb bajai fiú nagyméretű, fémhuzalos kerékpárláncát, majd a lánccal ketten elindultak egyik osztálytársuk, egy 16 éves
bajai fiú felé. A fiúk karjait lefogták, átvezették a felsőtestén a láncot és összezárták. Ezután rövid ideig a láncnál fogva cibálták, majd elkezdték a fiút a sportcsarnok rácsos fémkerítéséhez húzni, hogy a kerékpárlánccal a kerítéshez zárják.
 
A sértett azonban nem hagyta magát és igyekezett ellenállni. Ekkor a vádlottak segítségére sietett harmadik társuk, egy 16 éves bajai fiatalember, aki lefogta a rémült fiút. Így sikerült a vádlottaknak áldozatukat arccal a kerítéshez szorítani és a lánccal mellmagasságban a kerítéshez zárni.
 
A sértett mintegy 2-3 percig próbált kiszabadulni, de nem járt sikerrel. Ekkor a 16 éves bajai vádlott figyelmeztette, hogy a kezeit felemelve ki tud bújni a zárból. A 16 éves fiú gy ki is szabadult a zár szorításából és elszaladt a helyszínről.
 
A vádlottak a sértettet ok nélkül, „szórakozásból” több percen át megfosztották a személyi szabadságától – áll a Főügyészség közleményében. A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja, amely bűncselekményt a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok