2023. 20. Klaudia

Kékfény

Karácsonykor megint átvágta a határkerítést, ismét elfogták

Ügyészség.hu | 2023. Feburár 03. 16:39:58 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Kecskeméti Járási Ügyészség határzár megrongálásának bűntette miatt vádat emelt egy szerb férfival szemben, aki egy hónapon belül kétszer is átvágta a szerb-magyar államhatáron lévő határkerítést azért, hogy illegálisan Magyarországra juthasson.

A vádirat szerint a szerb állampolgárságú férfi 2022. december 25. napján, a hajnali órákban, Bácsalmás közelében egy drótvágó kombinált fogóval átvágta a szerb-magyar államhatáron lévő határkerítést és azon keresztül illegálisan belépett Magyarország területére. A vádlott azonban nem jutott sokáig, mert a rendőrök egy órán belül Kunbaja területén elfogták és őrizetbe vették.

Az elkövető 2022. november 26. napján, egyszer már átvágta a határkerítést, azért a cselekményéért gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A karácsonyi cselekményét már ezen próbaidő hatálya alatt követte el.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat határzár megrongálásának bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a novemberi cselekményéért kapott felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtásának elrendelését indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok