2022. 26. Jusztina, Pál

Kékfény

Ismét szerb embercsempészeket értek tetten

Forrás: police.hu | 2015. Április 22. 09:22:45 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2015. április 21-én 12 órakor Madaras külterületén, az 5508-as számú út 5-ös kilométerszelvényénél két autót állítottak meg. Az egyik járműben öt szír, a másikban három iraki és egy szír állampolgár tartózkodott, a gépjárműveket két szerb sofőr vezette. Ellenőrzésük során kiderült, hogy a hat szír és három iraki állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően igazolni nem tudja.

 

A külföldieket előállították a rendőrök a kirendeltségre. A migránsok a tiltott határátlépés tényét elismerték, majd menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

 

 

Kép: police.hu

 

 

A 26 és 27 éves szerb sofőrök a megalapozott gyanú szerint a határsértőknek segítséget nyújtottak az államhatár illegális átlépésében. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a két szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – indított büntetőeljárást.

 

Az elmúlt 24 órában 65 határsértővel szemben indult idegenrendészeti eljárás.

hozzászólok