2022. 26. Jusztina, Pál

Kékfény

Egy idős asszonyt rabolt ki a jánoshalmi férfi

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye | 2015. Április 22. 09:16:54 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A többszörösen büntetett vádlott 2015. január 16-án, 17 óra körüli időben, a hátsó udvaron keresztül bement egy jánoshalmai ház udvarába. A ház ajtaja nyitva volt, így bejutott a belső szobába és az ott lakó 86 éves asszonyhoz lépett. A koránál fogva kiszolgáltatott és védekezni képtelen asszonytól többször pénzt követelt, majd az idős sértett mögé került és hátulról átkarolva lefogta a karjait. Eközben átkutatta a ruházatát és a sértett zsebében talált egy pénztárcát, benne 4.000 Ft,- készpénzzel. A rabló a zsákmányt magához vette, majd azonnal távozott a helyszínről.
 
A vádlottnak két másik bűncselekmény miatt is felelnie kell: 2015. január 17-ére virradó éjjel a kerítésen át bemászott egy jánoshalmai ingatlan udvarába és onnan 3 darab tyúkot lopott összesen 10.000,- Ft értékben. A következő napon, 19 óra körüli időben a kerékpározó vádlott Jánoshalmán utolért egy helybéli hölgyet, aki gyalogolt az utcán. Eléje vágott, majd egy hirtelen
mozdulattal megragadta a sértett vállán lévő kézitáskát és rövid huzavona után kirántotta a kezéből. A helyszínről elmenekülő férfi ezen alkalommal a kézitáskával együtt egy könyvet, bankkártyát és egy utalványt zsákmányolt összesen 3.500,- Ft értékben.
 
A kár egyik bűncselekmény esetében sem térült meg. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség minősített rablás bűntettén kívül 2 rendbeli lopás vétségével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

hozzászólok