2022. 26. Jusztina, Pál

Kékfény

Hiába menekült az embercsempész – elfogták

www.police.hu | 2022. Július 21. 12:31:17 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

több migránscsoportot is feltartóztattak ma reggelre virradóan Bács-Kiskun megyében. A Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Bácsbokod térségében 10 külföldit tartóztattak fel 5 óra 45 perckor. Később kiderült, hogy csoport tagjai egy járművel akartak Nyugat-Európába jutni, de az autó sofőrje még a rendőri igazoltatás előtt elmenekült. Az egyenruhások a szír állampolgárságú sofőrt 6 óra 50 perckor elfogták.  

A gyanú szerint a 32 éves szír férfi az illegális migránsoknak segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

hozzászólok