2023. Október 2. Petra

Kékfény

Embercsempész nőt fogtak Bátmonostornál

www.police.hu | 2022. Július 25. 04:41:29 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. július 25-én  5 óra 5 perckor Bátmonostornál egy személygépkocsik állítottak meg, amelyet egy német nő vezetett. A járműben 8 határsértő utazott, akik líbiai állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 31 éves német sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A nőt előállították, őrizetbe vették, és kihallgatásukat követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások 2022. július 24-én 21 óra 35 perc és július 25-én 2 óra 35 perc között 6 esetben 72 illegális migránst tartóztattak fel a megyében. A magukat szír és indiai állampolgárnak valló határsértők jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

hozzászólok