2020. November 23. Kelemen, Klementina

Kékfény

Fának és buszmegállónak ütközött

Antal Tibor | 2019. Július 23. 13:35:01 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Egy fának, majd egy buszmegállónak is ütközött egy gépkocsi Baján, ma kora délután a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A baleset helyszínére a társhatóságok is kiérkeztek.- jelentette a Katasztrófavédelem.

 

 

A rendőrségtől kapott információk szerint a sofőr nem jól választotta meg a sebességet, és elvesztette uralmár a jármű felett, minek közben személyi sérülést szenvedett.

 

Frissítés:

 

A Bács – Kiskun Megyei Rendőr – főkapitányság július 24-i válasza:

 

 

Tisztelt Antal Tibor!

 

 

Megkeresésére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom:

 

Telefonon történt érdeklődésére a tegnapi napon Baján, a Bajcsy-Zsilinszky utcán történt balesettel kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata azt nyilatkozta, hogy „az elsődleges adatok alapján” egy személygépkocsi fának, illetve buszmegállónak ütközött, mert a sofőr vélhetően rosszul választotta meg a sebességét, és elvesztette uralmát a jármű felett.

 

Az elsődleges adatokat a sajtószolgálat az állampolgári bejelentés alapján adja meg a médiaszolgálatóknak, ami nem azt jelenti, hogy a baleset valóban így is történt, hanem azt, hogy a rendőrséghez érkezett első bejelentés ezt tartalmazza.

 

A rendőr a helyszínen végzett adatgyűjtés és szemle alapján állapítja meg a baleset lehetséges bekövetkezésének körülményeit, amely azonban hosszabb időt vesz igénybe.

 

A rendelkezésükre álló adatok alapján 2019. július 23-án 12 óra 41 perckor történt a szóban forgó baleset. Ön 13 óra 5 perckor telefonon érdeklődött a körülményekről, így a sajtószolgálat természetesen a bejelentés adatait tudta rendelkezésére bocsátani, amelyek nem tényen, csupán a bejelentő által elmondottakat tartalmazzák.

 

A baleset az alábbiak szerint történhetett a helyszínelést végző rendőr megállapításai szerint:

 

Baján, a Völgy utcában közlekedett egy 62 éves férfi egy Opel Corsa személygépjárművel. A jelenlegi adataink alapján a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát, és nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó – balról érkező – 19 éves férfi által vezetett Suzukinak. A Suzuki észlelte az elé kihaladó járművet, ezért autóját jobbra kormányozta, melynek következtében nekiütközött egy buszmegállónak, majd egy fának.

 

A baleset körülményeit a Bajai Rendőrkapitányság vizsgálja.

hozzászólok