2020. 14. Marcell

Kékfény

Embercsempész Baján

www.police.hu | 2019. December 10. 16:48:56 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. december 10-én 10 óra 40 perckor Baján egy német rendszámú autót ellenőriztek.

A rendőrök intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, aki egy német tartózkodási engedélyt adott át. A sofőrrel utazó – magukat szír állampolgárnak valló – nyolc külföldi sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a járművezető segítséget nyújtott abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak a férfiak.

A sofőrt a rendőrök előállították a Bajai Rendőrkapitányságra. Vele szemben embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatják ki. Őrizetbe vételét követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

hozzászólok