2020. 27. Hella

Kékfény

Embercsempész állhat bíróság elé

www.police.hu | 2018. December 06. 08:32:11 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Mint arról korábban már beszámoltunk, 2018. szeptember 24-én egy szerb férfi öt illegális migránst kísérelt meg Ausztriába szállítani egy Renault Scenic típusú személygépjárművel. Őt a rendőrök az 5151-es úton állították meg, a magukat iráni állampolgárnak valló külföldiekre pedig egy közeli kukoricásban találtak rá. A 32 éves gyanúsított kihallgatása során elismerte, hogy összesen 2000 eurót kapott volna, ha a kukoricásban bujkáló migránsok eljutnak a szomszédos országba.

A rendőrök az öt iránit még 2018. szeptember 24-én visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, mert sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az embercsempészéssel gyanúsított férfit őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő szerb gyanúsított ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta a Bajai Járási Ügyészségnek.

 

 

 


hozzászólok