2021. 26. Edina

Kékfény

Egy ukrán embercsempészt ítéltek végrehajtandó börtönre Baján

www.ugyeszseg.hu | 2021. Feburár 11. 16:32:43 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban minősített embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állított egy ukrán férfit, aki 2020. november 16-án hét illegális határátlépőt akart a vád szerint Ausztriába csempészni, de a rendőrök Baja külterületén elfogták őket.

A vád szerint 2020. november 16-án reggel egy ukrán férfi Baja külterületén, az 55-ös főút mellett összesen 7 szír személyt vette fel egy kisteherautóba. A férfi tudta, hogy a bevándorlók illegálisan lépték át a szerb-magyar határt és Ausztriába akarta szállítani őket. Röviddel az indulás után a vádlott pénzt követelt a szír személyektől a szállításért, akik 150 eurót adták át neki.

Az ukrán embercsempész el is kezdte szállítani a bevándorlókat Nyugat-Európa felé, de a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei Baja külterületén elfogták őket és a „fuvardíjat” lefoglalták.

A rendőrök az ukrán embercsempészt őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását. A rendőrök kezdeményezték a vádlott bíróság elé állítását.

A Bajai Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő embercsempészt 2021. február 10-én állította bíróság elé vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően minősített embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat és 2 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 4 év kiutasításra ítélte. A bíróság az embercsempészésért kapott pénzre vagyonelkobzást is elrendelt.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés és kiutasítás kiszabása végett, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett.- írta az Ügyészség.hu

hozzászólok