2021. Október 16. Gál

Kékfény

Defektet kapott az embercsempész

www.police.hu | 2021. Szeptember 15. 19:48:10 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Érsekcsanád és Sükösd között egy kisteherautó defektet kapott 2021. szeptember 15-én délután. Ezt követően több tucat személy szaladt ki a gépjárműből. A járművet egy török-német kettős állampolgár vezette.

A rendőrök elfogták a sofőrt, valamint a környékben kutatást végeztek, melynek eredményeként  27 – magukat szír állampolgárnak valló – személyt találtak. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállítják a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

hozzászólok