2021. 17. Rudolf

Kékfény

A vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztették

www.police.hu | 2021. Feburár 19. 12:01:16 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Bácsalmás külterületén, az 5501-es számú úton közlekedett 2020. október 31-én kora reggel egy 36 éves férfi egy tehergépjárművel. A sofőr az út 43-as kilométerének közelében lévő vasúti átjárónál – egy jobbra ívelő kanyarban – lesodródott az útpadkára, majd a fénysorompónak ütközött, és azt a helyéről kidöntötte.

Bácsbokodon, a Borsódi úton található vasúti átjáróban 2020. december 12-én délután egy személyautót vezető férfi rongálta meg az egyik előjelző közúti jelzőtáblát és a sorompó rúdját. A sofőr Bácsborsód irányába haladt, amikor a nedves úttesten a kocsi megcsúszott, és a vasúti berendezéseknek ütközött. A 26 éves helyi lakos a balesetet követően nem állt meg. Az egyenruhások azonban a jármű letört darabjai alapján egyértelműen beazonosították a rongálót, akinek az otthonában megtalálták az összetört autót is.

A Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai mindkét sofőrt vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével gyanúsítják.

Az ittasság gyanúja egyik járművezetővel szemben sem merült fel, ők a kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

A rendőrök a nyomozásokat befejezték, és a gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak.

hozzászólok