2021. December 9. Natália

Kékfény

A holland járat is belefutott az ellenőrzőpontba

www.police.hu | 2021. Szeptember 13. 20:00:56 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai az M9-es autóúton, Dusnok térségében 2021. szeptember 13-án 21 órakor intézkedés alá vontak egy járművet, amelyben a holland állampolgárságú sofőrön kívül hat külföldi utazott. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a jármű vezetője a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indít. A holland állampolgárságú férfit előállítását követően kihallgatják, őrizetbe veszik, és a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

hozzászólok