2024. 3. Kornélia

Kékfény

A fagyos udvaron magára hagyta a lábassal összevert, magatehetetlen áldozatát

Ügyészség.hu | 2024. Január 23. 13:03:11 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség minősített emberölés és kifosztás miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető idős, nehezen mozgó ismerősét egy lábassal súlyosan bántalmazta, majd a magatehetetlen férfit a fagyos udvaron magára hagyta. Ráadásul mielőtt távozott, a pénztárcáját is magához vette.

A támadás helyszíne

A vádirat szerint a mélykúti nő évek óta ismerte és élősködő jelleggel, napi rendszerességgel látogatta a szerény körülmények között élő, idős férfit. Tudta róla, hogy nehezen mozgatja a karját, ezért a koránál és fizikai állapotánál fogva nem tud megfelelően védekezni. A vádlott 2023. február 10-én, este felkereste a sértettet, akivel szóváltásba keveredtek. A hálószobában a nő lábassal rátámadt a férfira, majd a menekülő sértett fejére legalább tízszer közepes-nagy erejű ütést mért.

A bántalmazást követően a nő úgy döntött, hogy kihasználva a férfi magatehetetlen állapotát, elveszi a pénzét. A házban elvette áldozata pénztárcáját, majd a férfit a fagyos udvaron hagyva távozott az ingatlanból.

A sértett az orvosi ellátás ellenére három nap múlva életét vesztette. A vádlott azzal, hogy a kitartó,  kíméletlen bántalmazást követően a hiányos öltözetű férfit magára hagyta, átlagost meghaladó, elhúzódó szenvedést okozott neki.

Az emberölés helyszíne

Az ügyészség a nőt különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat.

A letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

hozzászólok