2024. 3. Kornélia

Humor

Pánikvásárlás a kisállatkereskedésekben is

Antal Tibor | 2022. Március 12. 13:16:04 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Pár napja számoltunk be arról közösségi oldalunkon, hogy milyen sorban állások vannak országszerte a benzinkutaknál, miután elterjedt a hír, hogy az orosz – ukrán háború miatt nem lesz elegendő üzemanyag a töltőállomásokon. Így a lakosság egy része kannákkal, demizsonokkal és mindenféle csetressel felszerelkezve érkezett a kutakhoz hosszú sorokat alkotva.

A pánik azonban úgy tűnik tovább gyűrűzik. Mára ugyanis már az egyik közismert bajai kisállatkereskedésben is egymásnak adták a kilincset a vásárlók, miután olyan információk is szárnyra kaptak a közösségi fórumokon,hogy a háborús helyzet miatt az aranyhörcsögökből sem lesz megfelelő mennyiségű utánpótlás.

Százával viszik a hörcsögöket a vásárlók

A Nemzeti Hörcsög Bolt tulajdonosa azonban két vevő kiszolgálása közben cáfolta, hogy ellátási problémák merülhetnek fel Magyarországon a hörcsögellátásban. Pedig szombat délelőtt már több jel is erre utalt, egyes boltokban például nem lehetett hörcsögöt, sőt prémium kategóriájú törpehörcsögöt sem kapni. Horváth Zoltán azonban kijelentette, hogy jelenleg legfeljebb logisztikai problémáról lehet szó, de az is „csak átmeneti, nehezen fogdossák össze a kollégák az izgága ifjú példányokat telephelyeinken a mókuskerekekből, így lassan tudjuk kiszolgálni a viszonteladóinkat. De nehéz helyzetben is vagyunk, mert mindenki százasával viszi a hörcsögöket.”

-Biztos, hogy nem lesz a hosszú hétvégén ellátási probléma, de ha esetleg mégis, még mindenkinek tudunk afrikai óriáscsigát, skorpiókat vagy tengerimalacot adni.-nyugtatta a türelmetlen vásárlókat az üzletvezető.

hozzászólok