2018. március 20. Klaudia

Humor

Megjelent az első jegesmedve a Dunán!

Antal Tibor | 2017. január 08. 21:39:10 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

 

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Dunán az éjszakai -15 foknál is alacsonyabb hőmérséklet miatt megindult a jégzajlás. Nagyon jó fotókat és videókat is kaptunk a ritka természeti jelenségről, amit meg is osztottunk olvasóinkkal. Azonban ahogy ma tüzetesebben átnéztük a képeket, észrevettünk egy apró, de annál  szenzációsabbnak mondható részletet is. Bena Zsola képén ugyanis, ha jobban megfigyelik az úszó jégtáblán egy jegesmedve is látszik.

 

Fotó:Bena Zsola, szerkesztette: Friedrich László

 

Szakértők szerint az egész eset a globális felmelegedéssel magyarázható. Az Északi - sark jege ugyanis egyre jobban megolvad, és ezzel fogy a medvék élettere: 

 

 

Ez a jégtábla például éppen ezért Mohács felől úszott a bajai Duna-hídig. Az is valószínű, hogy nem véletlen hogy a híd körül tűnt fel a maci, hiszen amióta a román uszály decemberben beetetett búzával, azóta bőséges a halállomány errefelé.

De nem ez az egyetlen furcsaság történt tegnap és ma: több szemtanú ugyanis esküszik rá, hogy a Madagaszkár pingvinjei rajzfilmsorozat sztárjai közül Kapitányt, Ricót, Közlegényt, és Kowalskyt is látta egy úszó jégtáblán a Méhész-foknál. Ha valakinek esetleg erről is van fényképe, azt megköszönnénk.

 

FRISSÍTÉS!

 

Újabb fotókat kaptunk a Dunáról!

 

Fotó:Vadai István, szerkesztette:Friedrich László

 

Fotó:Balogh Zoltán, szerkesztette: Friedrich László

 

Akinek van még, az jöhet!

 Hozzászólok!

Facebook Google +
16
komment