2022. 18. Ilona

Vélemény

Miért lehetnek reklámok a Szentháromság téren?

Olvasói levél | 2017. Feburár 02. 20:25:05 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Egy észrevétellel fordulnék Önökhöz, mely biztos vagyok benne, hogy nem csak az én szépérzékemet zavarja és talán e levéllel elérem, hogy a figyelem középpontjába kerüljön e téma.

Már hónapok óta akárhányszor átmegyek Baja város méltán híres, és a 18. század első fele óta fennálló, nemzeti értékként számontartott főterén, mindig megbotránkozok, hogy azt reklámfelületként használják. Legalább 2016 ősze óta ott áll egy dekoráruház óriásplakát méretű hirdetése, valamint kisebb vontatható reklámok is havi szinten feltűnnek, hol migránsellenességre buzdítva, máskor különböző termékeket kínálva.

 

Szerintem nemcsak a lakosság szépérzékét zavarja, de egy idelátogató vendég, turista, esetleg egy profi fotós sem tud a térről szép képet csinálni, mert ezek a reklámok belelógnak a látképbe.

A problémám tehát az, hogy méltán híres főterünket elcsúfítják ezek a reklámok és bele sem merek gondolni, hogy ha ez a hirdetési forma esetleg népszérűsödne, hogyan nézne ki a főterünk. Úgy tudom, hogy a jogszabályok igen szigorúan belváros látképére vonatkozóan, még egy kirakat dekorációt, vagy egy falszínt is engedélyeztetni kell. Kérdésem, hogy akkor ezt a tér közepén álló monstrumot és kisebb társait ki engedélyezi? Ez nem zavarja az belváros építészetéért felelősek szépérzékét? Vagy bárki leparkolhat közterületre egy óriásplakát méretű reklámtáblával és otthagyhatja következmény nélkül? Ha rossz helyre parkolunk az autóval, azonnal ott a közterület-felügyelet és intézkedik, de ilyenkor nem járnak el? Esetleg ezt a helyet bérli valaki? Ha így van kitől és miért engedélyezik? Sok kérdés merül fel a témával kapcsolatban, gondolom nem csak bennem.

 

 

Méltán híres a városunk építészetéről és természeti panorámájáról, úgy gondolom fontos lenne ezeket az értékeket a reklámcélok, vagy a reklámbevételek elé helyezni

//Szintén a látképhez illeszkedő észrevétel, hogy hétvégente a városőrség nagyméretű terepjárója is a városháza előtt parkol, és volt már rá példa, hogy nem lehetett lefotózni az Grassalkovich-kastélyt teljes szélességében, mert rontotta az összképet a rendősségi mintára matricázott autó, ami talán a városháza udvarán kevésbé látványosan is parkolhatna. //

 

Kérdéseimet elküldöm a Bajai Városvédő Egyesületnek is, hátha ők is tudnak foglalkozni a felvetéssel.

 

Köszönöm, ha leközlik az írásomat, mert talán többekhez eljut és történik valami előrelépés az ügyben.

 

Köszönettel:

 

Név a szerkesztőségben.

 

Portálunk vélemény rovata helyt szeretne adni olvasóink írásainak ezért várjuk cikkeiket szerkesztoseg@sugopart.hu címre.

A megjelent irások nem a szerkesztőség véleményét tükrözik, azokért felelősséget nem vállalunk.

 


hozzászólok