2024. 7. Gizella

Sport

Világbajnokságon járt Püspöki Patrik

Antal Tibor | 2015. Augusztus 21. 13:13:32 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Nem járt szerencsével Püspöki Patrik a Bajai Birkózó Club és a német Es RSL2000 (Sandhofen-Lampertheim) versenyzője, aki a 84 kg-os súlycsoportban magyar válogatott színekben  mindössze 18 évesen a 20 évesek szabadfogású világbajnokságán vehetett részt.

 

“Négy hetes edzőtáborozáson vettem részt a világbajnokság előtt, ahol a tavalyi Európa-bajnoki 2. helyezettel küzdöttem meg a kijutásért. A Magyar Birkózó Szövetségben szavazással döntötték el, hogy én képviselhetem az országot a világ legjobbjai között. 12-én indultunk neki a nagyvilágnak, és megkezdtem a maradék 6 kg ledolgozását. A fogyás nagyon jól sikerült jól éreztem magam a bőrömben.

 

Másnap kezdetet vette számomra is a salvadori junior világbajnokság ahol első körben a japán Sota Siarival kellett megmérkőznöm. Sajnos nem bírtam felvenni ellene a ritmust, így kikaptam. A távol-keleti magabiztosan ment előre, és már láttam a fényt, hogy magával visz a vigasz ágon. De az utolsó ellenfele egy iráni fenevad volt, akinek sikerült a ferde szemű barátomat kigurítani a csarnokból, így sajnos kiestem a gigászok harcából.” – nyilatkozta Patrik a Sugóparti Híreknek.

 

Patriknak, tehát csak egy mérkőzés jutott, de az is nagy szó, hogy ott volt a VB-n.

Mint ahogy a júniusi isztambuli junior Európa bajnokságon is ő kélviselhette hazánkat, ahol sztintén helyezetlenül zárt, de ne feledjük, hogy korosztályában még van 2 éve a javításra, de nem titkon a riói olimpiára is szeretne kijutni.

 

Itt japán felebarátja épp repteti Patrikot. Fotó: www.unitedworldwrestling.org

 

 

A folytatásban Patrik visszautazik Németországba, hiszen kezdődik a bundesliga, de ez mellett szeptember 24-én szőnyegre lép a kötöttfogású magyar bajnokságon is, novemberben pedig nevelőegyesületét a Bajai Birkózó Clubot erősíti a felnőtt csapatbajnokságon.

hozzászólok