2024. 25. Márk

Sport

Vereczkei Zsolt halhatalan

Antal Tibor | 2019. December 16. 08:57:15 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Vereczkei Zsolt a frissen kapott díjjal

Négy új taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka: a szövetség vasárnapi fővárosi ünnepségén, 150 nappal a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt Szabó Józsefet, Temes Juditot, Petrov Anatolijt, és ami a számunkra a legfontosabb, Vereczkei Zsolttot iktatták be. Az 50 éves Szabó “Joe” Józsefről, Szöul 1988-as mellúszó olimpiai bajnokáról Darnyi Tamás mondott laudációt. A 2013-ban elhunyt, az 1952-es helsinki olimpián 4×100 méteres női gyorsváltó tagjaként aranyérmes Temes Judit érdemeit Ruza József olvasta fel. A hét paralimpián szerepelt – s mindegyiken érmes – Vereczkei Zsoltot Sós Csaba szövetségi kapitány “mutatta be”, míg Petrov Anatolij mesteredzőről fia, Petrov Iván, utánpótlás szövetségi kapitány beszélt. – írta az MTI.

A Bajai Spartacus SC háromszoros paralimpiai bajnokát hétfőn délelőtt értük utol, aki a díjátadó mellett más fontos dolgokról is beszélt. Többek között arról, hogy befejezte aktív pályafutását.

  • Az utolsó versenyem a berlini Világ Kupa volt, ahol jól szerepeltem. Viszont edzőmmel Pass Ferenccel felmértük a helyzetet, és arra a döntésre jutottunk, hogy a tokiói olimpiára már nem készülök fel. Sokat erősödött a mezőny, rengeteg a fiatal. A döntőbe kerülés még így is valószínű összejönne fő számomban 50 háton, de ez engem nem motivál. Hét paralimpián indultam, és mind a hétről éremmel tértem haza. Szerintem így kell visszavonulni. Sokan azt gondolják, hogy egy óriási buli egy ilyen világesemény, de nekünk kőkemény munka. Nemcsak a felkészülés, de a kinti lét sem városnézést, kirándulást vagy szórakozást jelent, hanem napi két edzést. Ráadásul az én számom mindig az utolsó napokban van, így nem lehet lazítani. De az úszástól ennek ellenére természetesen nem szakadtam el. Hetente két – háromszor lejárok az uszodába, már csak az egészségem miatt is. Emellett az Impulzus Alapítvány nagykövete vagyok. Járom az országot, és próbálom motiválni a mozgássérült gyerekeket, hogy éljenek egészséges életmódot, sportoljanak, mert kitartó munkával bármi elérhető az ő számukra is.
A díj

További úszóhír, hogy Kalmár Ákos 1500 gyors után a zárónapon 800 gyorson is magyar bajnoki címet szerzett a rövidpályás OB-n. A Spartacus bajnokának időeredménye: 7:42.74

Fotó: Bajai Spartacus SC facebook oldala


  

hozzászólok