2024. 19. Emma

Sport

Vereczkei Zsolt a legjobbak között

MTI | 2018. Szeptember 19. 19:34:15 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Nyilvánosságra hozták a 2018. évi Prima Primissima díj tíz kategóriájának három-három jelöltjét.

    Idén már tizenhatodik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat, amelyre tavaly óta határon túli magánszemélyek, illetve alkotóközösségek is jelölést kaphatnak – olvasható a díjat gondozó és finanszírozó OTP Bank keddi közleményében.
    A Prima Primissima díj küldetése a kezdetektől fogva a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismerése, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselőinek kitüntetése.
    A közlemény szerint az idei Prima Primissima díjátadó egyben Demján Sándor, a díj alapítója emléke előtti tisztelgés is, aki 2013 óta finanszírozta a Közönségdíjat, és bár az idei évi díjátadón már nem lehet jelen, a 2018-as elismerést még az ő támogatásával adják át.
    A díj struktúrája a közlemény szerint idén sem változott: továbbra is tíz kategóriában hirdetnek “kiválóságokat”. Minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díj nyertese.

 A Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé, a Junior Prima díj 2 millió, a megyei Prima díj pedig 1 millió forint jutalommal jár.
     A közönségdíjas jelölt személye idén is SMS-szavazással dől el. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet. A közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb. A szavazás részletei rövidesen elérhetőek lesznek a www.primaprimissima.hu weboldalon és a Prima Primissima Facebook-oldalán.

 

Vereczkei Zsolt

    Az összegzés szerint az idei díjazottakkal együtt immár 480-an részesülhettek az elismerésben. A  magyar sport kiválóságai közül Kozák Danuta kajakozó; Magyar Zoltán tornász és a Bajai Spartacus SC háromszoros paralimpiai bajnoka,  Vereczkei Zsolt úszó kapott jelölést.

Gratulálunk a jelöléshez Zsolti!

 

 

  


hozzászólok