2024. 6. Frida, Ivett

Sport

Utolsó mérkőzés

Antal Tibor | 2017. Június 01. 10:31:57 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 
“Véget ért egy korszak. Valami széttört, valami elszakadt. A lelkünkben és a szívünkben is. Szombaton (2017. június 3. 17.00. óra ) utolsó mérkőzését játssza a Bajai LSE felnőtt labdarúgó csapata.
Kérünk minden labdarúgást szerető bajait és nem bajait, jöjjön ki a Vasvári Pál utcába és búcsúzzunk együtt szeretett csapatunktól.” – írta a frissen alakult  Utolsó mérkőzés – Öltözz kék – sárgába csoport a legnépszerűbb közösségi portálon.

 

A kép 25 éve 1982. május 30-án készült az Érd elleni 4 – 0-ra megnyert NB II-es osztályozón

 

Szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban jelenleg 5. helyen álló Bajai LSE az utolsó előtti Kunszállást fogadja, és a papírforma által ígért  győzelem esetén a gárda akár a 4. helyre is felléphet. Ehhez persze kell, hogy Bácsalmás ne verje meg hazai pályán az egyre jobb formában futballozó Faddikorr – Kiskunhalast.

 

A tabella állása

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

Utána nincs tovább. A játékosokat szélnek eresztik, és Baján egyetlen egy felnőtt nagypályás csapat marad, a megyei II. osztályban mindössze 3 megszerzett ponttal utolsó helyen végzett Bajaszentistván gárdája. Sokan pár éve már azt is szégyennek tartották, hogy a BLSE 33 év után kiesett az NB-s osztályokból, hát akkor erre mit mondjunk?

 

 

Az utánpótlással továbbra sem lesz probléma, hiszen a friss alközpont LUA mellett továbbra is a BLSE és a Kinderball SE is foglalkozik ezzel, a kérdés azonban az, hogy melyik csapat számára fogják termelni az utánpótlást, ha a városnak csak megyei II. osztályú felnőtt gárdája van?  A pár kivételes képességű tehetséget nyilván elviszik magasabb osztályokba, a többiek meg talán a környékbeli városokban – községekben  bizonyíthatnak.

 

De olvassuk Kammermann Csaba hozzászólását az egyik fórumban:

 

Nagyszerű az időzítés, kereken 35 éve, hogy megnyertük mind a hazai, mind az idegenbeli osztályozót és sikerült a feljutás az NB II-be. A gyönyörű emlékek legalább megmaradtak… 1982. május 30. Bajai SK – Érd 4 – 0 Góllövők: Radics(2), Kovács, Takács. Az összeállítás : Majzlinger – Glavatity, Szabó, Takács, Popp – Evanics, Prikidánovics, Gilián – Kovács, Radics (Janicsák), Keresztes. Edző: Rónai Sándor. 7-8000 néző előtt Baján…. És a visszavágó (vagy nevezzük inkább második meccsnek…) Érden 1982. június 6-án: Bajai SK – Érd 3 – 0 , a legendás védelem a szokásos, középen Prikidánovics (Csincsák), Evanics, Pesti, elöl Radics (Sárközi), Keresztes, Janicsák. Góllövők: Evanics, Majzlinger (a mindent bebiztosító idegenbeli gól után még emberelőnybe is kerültünk, így amikor 11-eshez jutottunk, zúgott a “Rúgjad Cibul!” biztatás, aki nem hibázott) , Keresztes. Aztán óriási ünneplés, egészen hazáig… A sikerkovács, Rónai (Radics) Sándor és sok játékos már nincs köztünk, mint ahogy sok egykori szurkolóval is jegyes volt a sors, nekik sem kell végignézni ezt az agóniát….”

 

Evanics Zoltán, a felnőtt csapat utolsó edzője?

 

Szóval aki megyei I. osztályú felnőtt bajnoki mérkőzést még akar látni a közeljövőben Baján, az szombaton 17 órára jöjjön ki a Vasváriba. Mert úgy tűnik egy ideig többet nem fogja tudni ezt megtenni. Evanics Zoltán a csapat edzője a Sugóparti híreknek úgy nyilatkozott, hogy mindenki egészséges, és ugyanúgy készülnek erre a találkozóra is, mint az összes többire. Csak sajnálják, hogy nincs tovább. Várták, hogy hátha felbukkan egy nagyobb támogató, de egyelőre nem számolhatunk be jó hírekről. A meccs után lesz egy kis szezonzáró ünneplés a szurkolókkal, a hivatalos évzáró azonban egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

 

 


hozzászólok