2020. 9. Lukrécia

Sport

Új focicsapat Baján

Antal Tibor | 2020. Június 17. 07:34:56 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mégis lehet szurkolni bajai csapatnak

Tegnap este adtuk hírül, hogy a zuhanyhíradóban terjedő információk sajnos igaznak bizonyultak. A Bajai SK labdarúgó csapata nem indul a következő bajnokságban, mivel a helyi önkormányzat a korábban ígért 4 millió forintos támogatást nem folyósítja a koronavírus okozta kormányzati megvonásokra hivatkozva.

Azonban ma már sokkal jobb hírről írhatunk. Délelőtt az Elizabeth Hotelben tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy megalakult a Bajai Labdarúgó Club, azaz a BLC. Az edzői páros ugyanaz lesz, mint a Bajai SK-nál a Koch Tamás – Morvai Tamás páros. A gárda azonban feltehetően csak a megyei III. osztályban indulhat, ha a Bajai SK nem adja át a megyei II. osztályú jogot az új klubnak, amire egyelőre nem látszik szándék. A megyei I. osztályhoz pedig jelen helyzetben nem lenne meg az új klub ereje, és nem mellékesen az MLSZ annak ellenére is elzárkózik ettől, hogy ebben az osztályban folyamatos a létszámhiány. Aki ezt érti, szóljon.

” Egy vállalkozó érdeklődött a teljes Kft. megvásárlása felől, azonban végül visszaléptek az üzlettől, így ebből nem lett semmi. A másik lehetőség az indulási jog átadása volt, ezzel kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy vannak olyan személyek, akiknek nem szerettem volna átadni. Volt aki át szerette volna venni, azonban olyan emberek álltak mögötte, akiknek én nem szerettem volna ezt átadni.  “- nyilatkozta tegnap Aranyos Dániel, a Bajai SK elnöke a Bácskai Harsonának.

Angeli István és Koch Tamás

A sajtótájékoztatón Koch Tamás mellett jelen volt Angeli István, aki Tamáshoz hasonlóan elnökségi tag lesz, de feltehetően az elnöki posztot is be fogja tölteni. Az elnökség többi tagjára egy héten belül megtalálják a megfelelő embereket. A csapat játékosaink a zömét a korábbi Bajai SK kapja, páran vannak akik távoztak. A költségvetés 8 millió forint az évre, amit teljes egészében a támogatók dobnak össze. Személyüket egyelőre nem nevezték meg, de többségük Angeli István személyes kapcsolatai révén álltak az új alakulat mellé. A bajnoki mérkőzéseket a Vasvári Pál utcában fogják játszani. Utánpótlás csapatai egyelőre nem lesznek a csapatnak, de a későbbiekben nem zárkóznak el tőle, mint ahogy attól sem, hogy egy közös nagy bajai utánpótlás klub legyen a többi egyesülettel egyesülve.

hozzászólok