2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Új edző Dusnokon

Dusnok KSE facebook oldala | 2017. Augusztus 04. 21:18:45 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

7 év után távozik Sáfrán Ferenc a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság  Déli csoportjában vitézkedő Dusnok KSE edzője, akivel a csapat háromszor nyert bajnokságot, legutóbb pedig ezüst érmet szerzett.

 

Sáfrán Ferenc

 

Első számú csapat élére az elnökség Facskó Jánost kérte fel, aki miután elfogadta a feltételeket, örömmel vállalta ezt a feladatot. János nem ismeretlen a dusnoki futballrajongók körében, hiszen itt nőtt fel és korábban többször is játszott csapatban. Először a nyolcvanas évek vége felé, majd a kilencvenes évek közepén volt tagja a felnőtt gárdának. Később a katonaság és a család miatt Kalocsán futballozott, majd végül oda is költözött. Remek futballista volt, aki többször is megfordult NB-s szinten. Kapusként kezdte pályafutását, de támadóként lett igazán közismert. Edzőként eddig csak néhány évet dolgozott fiatalokkal, előbb Dusnokon, később pedig Kalocsán.

 

A korosztályos csapatoknál is új szelek fújnak.

 

Sáfrán Ferenc távozását követően, Bolvári Dávid  lett az ifi csapat edzője. Dávid eddig a serdülősöket trenírozta, akikkel 2016-ban bronzérmet, 2017-ben pedig aranyérmet szerezett a bajnokságban. Az edző gyakorlatilag generációjával együtt léphet az ifjúsági mezőnybe, mivel a legtöbb serdülős labdarúgó elérte az ifi korhatárt. Az U-16-os fiatalokat ezentúl Kapitány Tibor, a felnőtt gárda játékosa fogja irányítani. Ő korábban dolgozott már utánpótlásban, az előző csapatánál Bátyán.


hozzászólok