2024. 2. Zsigmond

Sport

Tét az Országos Regionális Bajnoki döntő!

Sajtóközlemény | 2024. Április 10. 04:46:13 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

BASKETBAJA SE U18: Dunántúli Junior regionális döntő torna Baján. Tét az Országos Regionális Bajnoki döntő!

Junior csapatunk nagy meneteléssel megnyerte regionális csoportjának alapszakaszát (19 győzelem és egy vereség), ezzel pedig Kajtár Zsolt fiai kivívták a jogot arra, hogy szerepeljenek a Nyugat-magyarországi regionális döntőben.

Kollégánk, Franczva Laci munkájának köszönhetően sikerült Bajára hozni a torna rendezését, így junior Fiaink hazai pályán a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban vívhatják ki az országos regionális döntőbe jutást ezen a héten szombaton (2024.04.13).

A győzelmeket nem fogják olcsón adni, hiszen ellenfeleink nívós csapatok: 10.00-tól a Sopron, délután 13.00-tól pedig a TSE Basket csapatai lesznek. A Sopron csapatával a szezonban most játszunk először, viszont a TSE Basket csapatával még 2023 szeptemberében Körmenden összecsaptunk és akkor vereséget szenvedtünk.

Ez három csapat küzd tehát azért, hogy a dunántúli régiós döntő (országos regionális elődöntő) megnyerésével bejussanak a regionális bajnokság utolsó, legnívósabb tornájára, a Régiós Bajnokok Döntőjébe, ahova az ország három régiójának bajnoka jut be (nyugat, közép, kelet).

A feladat nem egyszerű, de nem féltjük a srácokat, akik nagyon elszántak. Somogyi Zsomborék és a BASKETBAJA SE számára egy esetleges szombati tornagyőzelem és a Régiós Bajnokok Döntőjébe jutás azért is értékes, mert például olyan csapatok Junior gárdái nem jutottak el erre a szintre, mint a PVSK, vagy a Körmend.

A menetrend tehát (az első két meccs a miénk):

U18-as bajnokság – Nyugati regionális döntő, Baja, Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok

2024.04.13. Szombat

10.00 Soproni SI KA SMAFC/B – BASKETBAJA SE

13.00 BASKETBAJA SE – TSE Basket

16.00 TSE Basket – Soproni SI KA SMAFC/B

A jó teljesítmény mellett – mint mindig – szükség lesz a hazai közönség buzdítására is, ezért szeretnénk kérni minden bajai kosárlabdát kedvelőt, Sportbarátot, hogy szombaton jöjjön ki a „Póstába”, töltsük meg a csarnokot és szurkoljunk együtt junior csapatunknak és a bajai férfi kosárlabda lehetséges újabb sikerének.

A kilátogató nézőket különféle programokkal is igyekszik majd egyesületünk szórakoztatni. A torna során egész nap büfé fog üzemelni, továbbá a kisebb gyerekek számára lesz kialakított játszósarok is. A jó hangulatról pedig folyamatos zenei aláfestéssel gondoskodunk, míg a mérkőzés előtt, közben a Be Cool Dance Studio táncosai fogják szórakoztatni kedves közönségünket fellépéseikkel.

A táncos produkciók mellett mindkét hazai mérkőzés félidejében tombolasorsolásra is sor kerül, ahol az egyesület logójával ellátott ajándéktárgyakat sorsolunk ki a kilátogató szurkolóink között. A tombolajegyek ingyenesek lesznek, melyeket belépéskor bocsátunk majd kilátogató nézőink rendelkezésére.

Várunk szeretettel minden kedves Szurkolót, Sportbarátot a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokba szombaton.

Hajrá Baja, Hajrá BASKETBAJA!

hozzászólok