2024. 6. Frida, Ivett

Sport

Szerb légiós a Bácskánál

Antal Tibor | 2016. Szeptember 02. 10:30:43 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Nem sikerültek a legjobban eddig az NB I/B csoportos kosárlabda bajnokságra készülő Bajai Bácska mérkőzései. Hosszú István tanítványai egy miskolci felkészülési tornán jártak az elmúlt hétvégén, ahol ugyan két vereséget szenvedtek, viszont csapatépítő tréningnek igazán jó volt a túra. Legutóbb pedig szerdán a PVSK NB I.B-s gárdájától kaptak ki Pécsett, ám ezeken a találkozókon nem játszott Mándity Máté, Ágfalvi Bálint, valamint Szabó Ádám sem, aki “félrelépett” és ennek következtében lábát törte.

 

Nagy Dániel támadásban

 

A keretben egyébként vannak változások. Katyánszkitól elköszöntek, aki visszatért Topolyára, Koller Tamás Pécsre, Braun Bence Bonyhádra igazolt, Fehér Ákos pedig tanulmányai miatt folytatja máshol. Érkezett viszont egy 22 éves 203 cm magas center Milos Vukicevic, aki eddig mind három felkészülési mérkőzésen 20 pont fölött dobott, és nem mellékesen olyan 15-20 lepattanót is szerzett.  Vukicevic a szerb I. osztályban  játszott a Krusovacban, és az egykori Bácska legenda Nenad Vujadinovic közvetítésével került Bajára. Rajta kívül Piukovics Bálint és öccse Piukovics Patrik visszatért Kecskemétről. Bálint irányító, testvére pedig elsősorban az U20-as csapatban lehet meghatározó, de mivel a szabályok értelmében egy 1995 után születettnek mindig pályán kell lennie, így ebben a minőségben is hasznosítható a nagycsapatban. Bonyhádról pedig érkezett egy 192 cm-es bedobó Osiyemi Adebayo, aki még ha neve és kinézete alapján elsőre furcsának is hangzik, de magyar állampolgár, hiszen itt is született egy vegyesházaspár gyermekeként.

 

A Bácska legközelebb most szerdán lép pályára, amikor is a PVSK NB I/B-s csapata jön egy visszavágóra, a bajnokság pedig szeptember 18-án kezdődik, amikor is Budafokra utazik a gárda, a hazai bajnoki bemutatkozás pedig 23-án pénteken lesz a TF ellen az MNÁMK sportcsarnokában.

 

Hosszú István

 

– Nagyon komolyan erősödtek a B ligás csapatok, hiszen az A osztályban újra engedélyezték az 5 külföldi játékost, így sok magyar leigazolt a B csoportba. Nem tudom mire lesz elég a keret, jól lenne felsőházba, vagy a középső részbe kerülni. Annyit kell tudni, hogy a B csoportot is két részre akarja osztani a szövetség. Lesz egy 14 csapatos félprofi B liga, valamint alatta egy szintén 14 gárdát tömörítő amatőr. Ez azt jelenti, hogy ebben a bajnokságban az első 14-ben kell végezzünk ahhoz, hogy a jobb csoportba kerüljünk – zárta sorait Hosszú istván.

 

 

 

hozzászólok