2024. 20. Friderika

Sport

Strandröplabda pálya épül a Sugovica – parton

Antl Tibor | 2023. Július 06. 07:28:17 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szerdán lettünk rá figyelmesek, hogy egy strandröplabda pálya alapjai vannak kiásva a Sugó -part újvárosi szakaszán a töltés mellett. Az idősebbek még bizonyára emlékeznek, hogy korábban volt is már strandröpi pálya egy bekerített bitumenes foci pálya mellett, a kocsmát meg talán Oázisnak hívták az épület tetején. De hogy mit kell tudni az új pályáról erről Széll Pétert kérdeztük.

-Megkerestek a röplabdások képviseletében, hogy a korábbi pálya megszűnt és szeretnének egy újat. Egyeztettünk polgármester asszonnyal, aki támogatta a ennek az igénynek a megvalósítását. Valamikor ezen a területen korábban már volt egy ilyen pálya a töltés mellett. A hálóhoz szükséges oszlopok megvoltak a Napsugárszálló területén. A terület tulajdonosának képviselője hozzájárult, hogy ezen a területen legyen az első ilyen strandröplabda pálya elkészítve. A Kommunális Szolgáltató Kft megbízást kapott, hogy a tereprendezést és az oszlopok leállítását végezze el. Egy bajai vállalkozó a szükséges dunai homokot biztosítja, így rövid idő alatt elkészülhet a pálya a strand közelében. Ha úgy látszik, hogy újabb ilyen pályára lenne szükség, akkor a terület folytatásában a mentett oldalon a Kagyló felé a bővítésre is nyílhat lehetőség.- zárta sorait az alpolgármester.

A teqball pálya tavaly készült el

A Sugovica – partján ezzel ismét egyel több a lehetőség a sportolásra. A hagyományos vízisportok mellett a strandfejlesztési projekt keretében tavaly adtak át a teqball pályát, és az úszó napozó stégeket is gyakran ugrálásra használják. Egy valami azonban még hiányzik: az állandó vízszint ahhoz, hogy szezonálisan ne csak pár hétig várják megfelelő körülmények a fürdőzőket a Sugovicán.

hozzászólok