2024. 2. Zsigmond

Sport

Spartatlon: Bajai versenyző is rajthoz áll a legendás futóversenyen

Lőrinczi Csaba | 2015. Szeptember 24. 16:09:01 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Gyorsan hozzá kell tenni ehhez, hogy Németh Zoltán már most is spártai hős, hiszen először 22 évvel ezelőtt teljesítette az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres ultramaratoni futóversenyt. Az idők során Zoli többször is rajthoz állt a Spartatlonon, és persze nem minden esetben ért célba, hanem olyan eset is előfordult, hogy kénytelen volt feladni a versenyt. Egyébként a verseny feladása nagyon gyakori eset, hiszen minden évben általában csak az indulók felének-harmadának sikerül célba érnie. Tehát nem véletlen, hogy a Spartatlont tartják a világ egyik legkeményebb ultramaratoni versenyének.

Egyébként a Spartatlon egy 246 kilométeres ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között, melyet 1983 óta évente rendeznek, a rajt szeptember utolsó péntekén van, s a futók az athéni Akropolisz lábától a Spárta főterén álló Leonidász király szobráig futnak.

 

 

Németh Zoltán 2015. szeptember 25-én, pénteken, fog rajtolni Athénból. és ha minden jól megy, akkor – 246 kilométer megtétele után – várhatóan a következő napon, szombaton délután-estefelé fog megérkezni Spártába. Két segítője lesz: az egyik Borbély Miklós, a Mogyi SE klubvezetője, a másik pedig Zoli fia, Németh Máté. Az eseményeket a bajai Mogyi Triatlon Versenyek és egyéb rendezvények fő fotósa, Fodor Róbert fogja megörökíteni.

 

 

Forrás: www.mogyitriatlon.hu

hozzászólok