2024. 25. Márk

Sport

Sokat kivett a borsódi focistákból a falunap

Antasl Tibor | 2021. Augusztus 22. 18:24:41 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Princz Gilbert az egyik nagy visszatérő

Bácsborsódi szurkolóktól volt hangos vasárnap délután a Vasvári Pál utcai sportpálya, ugyanis a megyei II. osztály déli csoportjának nyitófordulójában a Borsód látogatott Bajára, akiket szurkolóik is elkísértek. A találkozó több okból is érdekes volt: egyrészt mivel a tavalyi szezonban a megyei III. osztályban 100%-os teljesítménnyel bajnokságot nyert kék – sárgák végre olyan ligában játszhatnak, ahol nemcsak a győzelem aránya a kérdéses, hanem teljesen háromesélyesek a mérkőzések, másrészt hogy a korábbi bajai csapatkapitány Cifra Gábor ezúttal már a vendégeknél lépett pályára.

Cifra Gábor visszatért Borsódra

“Cifi” nyomta is a forintos labdákat, de ekkora inflációban már ez sem segített. A bajaiak mezőnyfölényben játszottak, és több helyzetet is kidolgoztak. Mégis csak egyetlen egy gólt tudtak szerezni. A szünet előtt egy szöglet utáni kavarodást követően Urlauber lövésébe az egyik újonc Bölcskei Gábor ért bele, Varga Kevin kapus pedig tehetetlen volt. 1 – 0.

A fordulást követően is a bajaiak birtokolták többet a labdát, azonban újabb gólt nem sikerült szerezniük. Így teljesen benne volt a meccsben, hogy a Borsód akár ponttal is távozhat. A félidő közepén például Nebojsa Skenderovicot ugratta ki remek labdával Cifra a pálya közepén, ám végül lövés sem lett belőle. A hajrában aztán a csereként beállt Bányai Edvin eldönthette volna a mérkőzést, ám kiugrását követően lövését Varga védte, így maradt a minimális 1 – 0-ás bajai győzelem.

A meccslabda, ami kimaradt

Összességében a Baja megérdemelt győzelmet aratott, ám az edzői értékelésekből egyéb szakmai titkokra is fény derült.

Edzői értékelések:

Varga Zsolt (Bácsborsód): Reális az eredmény, bár a tegnapi bácsbokodi falunap pár játékosunkra eléggé rányomta a bélyegét. Valaki el se jött, valaki eljött, de csak testileg volt itt, szellemileg nem igazán. A régi rivalizálás már megszünt e téren, a mi játékosaink is jól érzik magukat a bokodi falunapon, és fordítva is. Ez a Covid szerintem mindenkiből kihozta az állatot. Tehát ilyenkor kihúzzák a szívatót finoman szólva, de azzal főzünk ami van. Viszonylag szűkös is a keret, egy két játékost tudtunk csak igazolni, páran hiányoztak is, ez van. Igazából a helyzetkihasználásunkat fel kell javítani, a támadójátékunk az nagyon gyenge volt. A Baja gyorsan játszott, jól játszott, tudtuk hogy ez lesz, igazából reális az eredmény gratulálok a Bajának.

Információnk szerint egyébként a szakmai stábból is egy személy “vízibetegséget” szenvedett a falunap következtében. Innen is jobbulást neki.

Koch Tamás (Bajai LC): Mindenféleképpen megérdemeltük a győzelmet, de magunknak tettük nehézzé, ugyanis rengeteg helyzetet hagytunk ki, és benne volt az, hogy az ellenfél egyszer gólt talál ami majdnem be is következett. Erre szokták mondani, hogy idény eleji játék. Sokkal pontosabban kell kihasználni a helyzeteket a következő meccseken, remélem ebben tudunk előrelépni. Voltak biztató momentumok is a mérkőzésen, például, hogy a borsódiaknak kevés helyzete akadt, de azért remélem tudunk mi még jobban játszani. Az egyértelmű, hogy más mérkőzések lesznek idén, mint tavaly a megye III-ban, sokkal szorosabbak. Most is látszott, hogy sokkal nagyobb energiákat kell mozgósítani a győzelemért. Az biztos, hogy lesznek olyan meccsek, ha ilyen helyzeteket hagyunk ki az megbosszulja magát, és akár három pontokat is veszíthetünk emiatt.

A forduló többi eredménye:

Sükösd – hajós 4 – 0

Érsekcsanád – Nemesnádudvar 1 – 2

Kunbaja – Borota 3 – 0

Mélykút – Kelebia 5 – 3

Dusnok – Tompa 4 – 1

hozzászólok