2024. 1. Fülöp, Jakab

Sport

Rendhagyó kosarasdöntő

Balogh Zoltán | 2016. Június 07. 08:16:09 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kosárlabda

 

Múlt hétvégén leány kenguru (U11) korosztályban is lezajlottak az országos döntők. Városunkat ezúttal két csapat is képviselhette: a Bajai NKK és a Gyaxi csapata, a Nyakiglányok.

 

 

 

A BNKK az első helyet szerezte meg a régióban, így a legjobb nyolc közé kerülésért játszhatott április végén. A lányok sikerrel vették ezt az akadályt is, mert a Szecska Szöcskék gárdáját 71:24 arányban legyőzték, míg a Ziccer Fehértigrisek csapatától egy felejthetetlen, két hosszabbításos meccsen kaptak ki három ponttal. A csapatot augusztus óta irányítja a bajai sikeredző Bődi Krisztián, és a BNKK villámléptű irányítója Kucsora Réka.

A Nyakiglányok csapata a régiós második helyével a legjobb 16 közé kerülésért játszhatott, és a lányok éltek is a lehetőséggel: a szegedi lányokat 85:23-ra, míg a kecskemétieket 49:35-re győzték le. A csapat lelke Weidinger Yvette, aki két éve kezdett foglalkozni a lányokkal. Tudni kell róluk, hogy a csapat nagyobb része a következő évadban is kenguru korú lesz.

 

Nyakiglányok

 

Az országos döntőt Budapesten rendezték, ami a szövetség döntése értelmében elég rendhagyó lett. Az volt a cél, hogy ne számítson az eredmény, és ezt úgy érték el, a csapatokat és az edzőket összekeverték. Minden csapatot négy részre osztottak, és másik három feldarabolt csapat játékosaihoz osztották be.

Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy a BNKK játékosaihoz a Csípős Darazsak (Sopron), Ziccer Fehértigrisek (Debrecen), Zsákoló Zsiráfok (Nyíregyháza) játékosait tették, míg a Bődi Krisztián, Kucsora Réka edzőpáros a PVSK Pumák, Kosárlabda Akadémia Pécs, Vasas Amazonok, Csata Garfield csapataiból verbuválódott csapatot kapott.

A Nyagiglányok csapattársai az ÉLKSK-Tiszaújváros, a DKKA Vadmacskák (Székesfehérvár) és a Szecska Szöcskék (Szolnok) játékosi lettek. Weidinger Yvette és Bátori Magdolna pedig a Grosics Vizslák (BEAC), a Zsíros Akadémia Darázslányok, az Egerszegi Zsebibabák és a Török Sasfiókák (Törekvés) játékosait kapták.

Így az edzők nemhogy a saját játékosaikat nem vezethették, hanem olyan is előfordult, hogy saját tanítványaik ellen kellett meccselniük.

Sokan idegenkedtek ettől az új lebonyolítástól, a csapattársak eleinte idegenek voltak egymásnak. Némelyik edző nem tudott mit kezdeni a helyzettel, hiszen ők egész évben dolgoztak a lányokkal, és szerették volna felmérni, hol tart a csapatuk. A végére aztán új barátságok köttettek, és a jókedv győzött! Nagyon kellettek ehhez a Vasas rendezői, akik mindent megtettek, hogy ne unatkozzanak a gyerekek a három nap során, még akkor sem, ha épp nincs meccsük. Ügyességi-, és sorversenyeket, valamint 3×3 bajnokságot szerveztek. A jamboree végén pedig mindenki egyforma érmet kapott, ezzel is hangsúlyozva, hogy itt mindenki győztes!

 

 A Bajai NKK

 

A BNKK csapata: ANGELI Réka, BALOGH Eszter, BERENCSI Csenge, BOGNÁR Petra, BŐDI Csenge, FARKAS Lili, HELLER Fanni, KALOCSAI Eszter, LÖVÉSZ Boglárka, MENYHÉRT Petra, PURGER Vivien, RICZMAN Daniella, STRIEGL Dorina, TÓTH-SZÉCSÉNYI Virág,

 

A Nyakiglányok: BALÁZS Emma, CSENGERI Zoé, GLOCKER Hedvig, HALMÁGYI Kata, HALMÁGYI Kitti, IKLADI Viktória, KAZY Kamilla, KOVÁCS Brenda, NAGY Luca, NEGELE Luca, PÁLFI Enikő, PIUKOVITS Dorka, REMETEI Nadin, VINKÓ Hanna, VIRÁG Dorina,

 

Közös képen a két bajai csapat

 

Összességében elmondható, hogy a lányok nem okoztak csalódást, és büszkék lehetünk, hogy az ország 16 legjobb csapata közt két bajai is öregbítette városunk jó hírét!

 

hozzászólok