2024. 26. Ervin

Sport

Real győzelem Bácsbokodon

Antal Tibor | 2018. Január 15. 11:16:52 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A döntőt a narancssárga mezes Real Élelmiszer nyerte

 

Péntektől vasárnapig immár 11.  alkalommal rendezték meg a La copa di Bácsbokod teremlabdarúgó tornát a helyi sportcsarnokban, melyen 24 csapat vett részt. Bár az utóbbi időben a Real Madrid nincs nagy formában a spanyol bajnokságban, hiszen a hétvégén is kikapott hazai pályán a Villarealtól, testvércsapatuk a bátaszéki Real Élelmiszer viszont sziporkázott a hétvégén, és magabiztosan nyerték meg a tornát. A döntőben a bajai HarryMix-et verték meg 1 – 0-ra.

 

A kupagyőztes csapat

 

A bronzérmet játék nélkül szerezte meg a bajai Urbán optika, hiszen a címvédő szekszárdi Kis Dankó nem állt ki ellenük. Ennek oka, hogy az elődöntőben a Harry Mix  7 másodperccel a vége előtt befújt büntetővel egyenlített ellenük, amit erősen vitattak, és a reklamálások miatt 2 játékosuk is a végleges kiállítás sorsára jutott, köztük a kapusuk. Az esetről videófelvételt készítettünk, de sajnos kilassítva sem lehet látni, hogy történt-e kezezés a gólvonalon, avagy sem.

 

A büntetőpárbajt pedig a bajaiak nyerték 3 – 1-re, így ők játszhattak döntőt, amit mint írtuk 1 – 0-ra elvesztettek.

 

Az ezüstérmes HarryMix

 

A főszervező Sereg Róbert összefoglalója.

 

Január 12. Péntek

 

A csoport

 

19:00 Tiffany FC – Ruform 2-1

19:30 Nassfeld – Urbán Optika 1-1

20:00 Tiffany FC – Nassfeld 2-3

20:30 Urbán Optika – Ruform 4-1

21:00 Urbán Optika – Tiffany FC 2-1

21:30 Ruform – Nassfeld 1-0

 

A Tiffany néven induló gárda a Dusnok – Kecel – Baja régió vegyes csapata, a helyi Ruform pedig az M3-as Bácsbokod magjára épült. Az ikszes csatát Nagy Előd parádés egyéni megmozdulása döntötte el. A fiatal és egységes Urbán Optika egy hajszálnyival közelebb állt a győzelemhez az érsekcsanádiakra épülő, osztrák síparadicsom nevét viselő Nassfeld csapatával szemben. A garai Taki kapus bravúrjai 1 pontot értek. A 2. körben a Nassfeld remekül használta ki a Tiffany 3 perces rövid zárlatát, így az 1. félidő első felében máris 3 gólos előnyre tettek szert! A rémálom után felébredt Tiffany azonnal szépített, a második félidőben tovább csökkentette a hátrányát, de az egyenlítésre már nem jutott ereje az egységes Nassfeld ellen. Sokáig szoros játékot hozott a találkozó, vezetett a fiatal bajai alakulat, a bokodiak egyenlítését követően azonnal újabb gólt szerzett az Urbán Optika, a lendületes jó játékuk pedig meggyőző győzelemmel ért véget. A záró körben az Urbán Optika – Tiffany párosítás hozta a csoport legjobb derbijét! A Tóth Sanyi által menedzselt csapatnak csakis a győzelem jelentett volna biztos továbbjutást, a döntetlen az Urbán Optikának már középdöntős pozíciót eredményezett volna. Színvonalas játékot és nagy küzdelmet láthatott a publikum. Az Urbán Optika vezető gólját követően még kiélezettebbé vált a csata, megérdemelten egalizált a Tiffany. A hátra maradt 5 percben a Tiffany játéka dominált, egykapuztak, az adódó ziccereket viszont elhibázták, tegyük hozzá, az Urbán Optika fiatal kapusa kitűnően védett. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a taktikusan játszó fiatal bajaiak az utolsó percben lőtt góljukkal kiejtették a jó egyéni erőkből álló, de csapatként kevésbé eredményesen működő Tiffany-t. A csoport utolsó meccse tétnélkülivé vált, a Ruform már kiesett, a Nassfeld pedig az előző meccs eredményének köszönhetően továbbjutott. Nagyobb gólarányú Nassfeld győzelem kellett volna a csoportelsőséghez, de a csanádiak megelégedtek a 2. hellyel, így szépen lassan különösebb látnivaló nélkül csordogált a meccs, az utolsó percben szerzett Ruform találat a bokodiak számára jelentett enyhe szépségtapaszt.

 

A csoport végeredmény

 

1. Urbán Optika 7 pont

2. Nassfeld 4 pont

3. Tiffany FC 3 pont

4.. Ruform 3 pont

 

Január 13. Szombat

 

B csoport

 

09:00 H-Z Tetőszerviz – Fegyencváros 2-0

09:30 Csontdaráló – Baráti Casanova 1-3

10:00 H-Z Tetőszerviz – Csontdaráló 6-2

10:30 Baráti Casanova – Fegyencváros 3-2

11:00 Baráti Casanova – H-Z Tetőszerviz 6-1

11:30 Fegyencváros – Csontdaráló 1-3

 

A gyengélkedő Fegyencvárost némi meglepetésre legyőzte a megerősített H-Z Tetőszerviz. A Baráti Casanova két együttes közös csapataként szoros küzdelemben verte meg a Csontdarálót. Az aktív és harapós H-Z teljes joggal vezetett már 4-1-re a félidőben! A folytatásban a Csontdaráló büntetőből szépített, amire Hodri Zoli csapata 2 góllal válaszolt. Hiába zárkózott a Fegyencváros, a Baráti Casanova mindig 1 lépéssel előttük járt. És bár mindig adódott lehetőség az egyenlítésre, a BC megőrizte az előnyét. Az utolsó 30 másodpercben is adódott egy nagy ziccer a Fegyencváros előtt, de Csődi bravúrral hárított. A csoportelsőségért vívott csatában a jobb és rutinosabb Hódos Zoliék könnyedén diadalmaskodtak a bajaiak felett. A csalódott csapatok találkozóján a Csontdarálóban több energia maradt, így győzelemmel fejezték be a La Copa-t.

 

B csoport végeredmény

 

1. Baráti Casanova 9 pont

2. H-Z Tetőszerviz 6 pont

3. Csontdaráló 3 pont

4. Fegyencváros 0 pont

 

C csoport

 

12:00 Nyisztor Daru – Pitbull 3-2

12:30 Bácsborsódi ifi – Reál Élelmiszer 2-3

13:00 Nyisztor Daru – Bácsborsódi ifi 2-0

13:30 Reál Élelmiszer – Pitbull 1-0

14:00 Reál Élelmiszer – Nyisztor Daru 0-1

14:30 Pitbull – Bácsborsódi ifi 3-3

 

A pécsi és szegedi erőkből táplálkozó bajai Nyisztor Daru és a kisebb méretű, de harapós csávolyi Pitbull kimondottan jót meccselt egymással. A bátaszéki felnőttek és a bácsborsódi ifi találkozója az ellentétes erőviszonyok ellenére nagy küzdelmet hozott. A két gólos Reál előnyt a második játékrészben a borsódiak 1 percen belül kiegyenlítették. A meglepetés nem maradt el, a bátaszékiek meglőtték a győztes gólt. A 2. körben a Borsódi ifi teljes mértékben helyt állt a Nyisztor ellen, de végül papírforma eredmény született. A Reál Élelmiszer 4 kapufával és rúgott gól nélkül zárta a félidőt. A folytatásban hiába játszott mezőnyfölényben, a Pitbull hősiesen védekezett. Végül egy szabadrúgást követően született meg a győztes találat. A két továbbjutott gárda összecsapása kiegyenlített csatának bizonyult. Egy gól döntött, a Nyisztor Daru egy jól eltalált lövéssel szerezte meg a csoportelsőséget. A két kiesett gárda felszabadult játékot mutatott, rendesen potyogtak a gólok, ami természetesen igazságos döntetlennel zárult.

 

C csoport végeredmény

 

1. Nyisztor Daru 9 pont

2. Reál Élelmiszer 6 pont

3. Pitbull 1 pont

4. Bácsborsódi ifi 1 pont

 

D csoport

 

15:00 Fánóczki rt. – Extra 0-1

15:30 Bőrmuda – AS Kóma 2-3

16:00 Fánóczki rt. – Bőrmuda 2-3

16:30 AS Kóma – Extra 1-4

17:00 AS Kóma – Fánóczki rt. 1-9

17:30 Extra – Bőrmuda 3-3

 

A tavalyi bajai Szilveszter kupa bronz derbijén döntetlent játszottak egymással, ezúttal viszont kissé tartalékosan érkezett mindkét gárda. A párharc a kapus nélkül felálló Extra győzelmével végződött. A Szöllősi emléktorna ezüstérmes csapata, a fiatal Bőrmuda és a bokodi szervezésű AS Kóma találkozóján a gyenge védekezést bemutató fiatalok hibáját maximálisan használta ki az AS Kóma. A “Sivass” – Bőrmuda csata második félidejében gyors gólváltást történt. A 2 perces emberelőnyt remekül használta ki a Bőrmuda, a megszerzett vezetést egy újabb találattal növelték. A végén nyomott a Fánóczki rt., de csak szépítésre futotta az erejükből egy büntetőből. A győzelemmel kezdők csatáján az AS Kómához került az előny, de végül a papírforma érvényesült. Az első percben máris gólváltást produkáltak a csapatok, majd rendesen szétnyílt a Fánóczky olló, ami 9 felé vágta az AS Kómát. A továbbjutott Extra ellen a döntetlen kiharcolása volt a Bőrmuda célja, máskülönben a Fánóczky rt. a középdöntős. A meccs 3-3-as döntetlennel ért véget.

 

D csoport végeredmény

 

1. Extra 7 pont

2. Bőrmuda 4 pont

3. Fánóczky rt. 3 pont

4. AS Kóma 3 pont

 

E csoport

 

18:00 Frankcity – Felsőszentiváni SK 1-0

18:30 LST – HarryMix 1-4

19:00 Frankcity – LST 1-1

19:30 HarryMix – Felsőszentiváni SK 1-0

20:00 HarryMix – Frankcity 2-1

20:30 Felsőszentiván SK – LST 1-2

 

A házigazda Frankcity és a Felsőszentiván mérkőzése nyitotta a szombati nap utolsó, E csoportját. A 2. félidőben a bokodiak aktívabb játéka számos helyzetet eredményezett, melyekből csak egyet értékesítve tudták megnyerni a meccset. A bajai HarryMix-nek nem okozott problémát az LST könnyed legyőzése. A 2. körben az első percekben az LST magához ragadta a vezetést, amire a Frankcity-nek a félidőben még nem maradt válasza. Fordulás után Saláék hiába domináltak játékban és a gólhelyzetekben, az egyenlítés sikerült, de a győzelem elmaradt. Kiegyenlített csatát láthatott a nézősereg a HarryMix – Felsőszentiván meccsen. Az igazságos döntetlen helyett nyert  Hamvas Roli csapata, mindehhez kellett egy szerencsés megpattanó lövés 20 másodperccel a hármas sípszó előtt. A 6 pontos HarryMix és a 4 pontos Frankcity összecsapáson a semmiből szerezték meg a vezetést Knap Tomiék. A Frankcity mozgósította az erőit, de a ziccereit kihagyta, a Harrymix pedig egy szemfüles góllal növelte előnyét. A házigazda szépíteni igen, de egalizálni már nem tudott. Ha 3 góllal nyer az LST a Szentiván felett, akkor a Frankcity-t megelőzve a csoport 2. helyén végez. A vezetés már az 1. félidőben sikerült az LST-nek, amit a 2. játékrészben kiegyenlített a Szentiván. A hajrában újra az LST-hez került az előny, így győzelemmel fejezték be a La Copa-t.

 

E csoport végeredmény

 

1. HarryMix 9 pont

2. Frankcity 4 pont

3. LST 4 pont

4. Felsőszentiváni SK 0 pont

 

Január 14. Vasárnap

 

F csoport

 

09:00 Unknown – Perfect Beauty 1-5

09:30 Jasimpex-Subotica – Kis Dankó 2-1

10:00 Unknown – Jasimpex-Subotica 0-2

10:30 Kis Dankó – Perfect Beauty 2-1

11:00 Kis Dankó – Unknown 2-1

11:30 Perfect Beauty – Jasimpex-Subotica 2-3

 

A csere nélkül felálló fiatal bátaszéki Unknown-nek esélye se maradt a bajai Perfect Beauty ellen. A szerb Jasimpex és a címvédő szekszárdi Kis Dankó csatája óriási mezőnyküzdelmet hozott. A 2. félidő második felében egy lesipuskás találattal vezetett a Jasimpex, majd egy újabb góllal növelte az előnyét. Az utolsó percben szépített a Kis Dankó, a legutolsó másodpercekre is maradt helyzetük, de az egyenlítés elmaradt. A Kis Dankó az első meccsen máris több gólt kapott, mint a tavalyi La Copan. A vártnál szorosabb első félidőt hozott a Jasimpex – Unknown. Az 1. percben 100%-os ziccert hibáztak a bátaszékiek, a félidő utolsó percében viszont a szerbekhez került a vezetés. A második félidőben is rúgtak egyet, így továbbjutottak, a bátaszékiek pedig kiestek. Tüzes összecsapás jellemezte a derbit, hiszen a Kis Dankó az életben maradásért küzdött. Egy nagyon szép egyéni megmozdulással került az előny a Kis Dankóhoz, majd egy tetszetős akciót befejezve kettőre növelték az előnyüket. A helyzetekig alig eljutó bajai csapat egyszer villant, de Dobra Ricsi bemutatta a nap védését! Az utolsó másodpercben kozmetikázták az eredményt 2-1-re. A Kis Dankó visszafogott játékkal 1-0-ra vezetett, a második találatuk után azonnal szépített az Unknown. A hátra maradt 5 perc igen izgalmasan telt el, de a meglepetés Unknown egyenlítés elmaradt. Vezetett a Perfect Beauty, egy szabadrúgásból egyenlítettek a szerbek, majd azonnal fordítottak, mindezt 1 percen belül. A harmadik Jasimpex gólnál eldőlt minden, de még tudott szépíteni a Perfect Beauty.

 

F csoport végeredmény

 

1. Jasimpex-Subotica 9 pont

2. Kis Dankó 6 pont

3. Perfect Beauty 3 pont

4. Unknown 0 pont

 

Kis Dankó gólöröm

 

Középdöntők

 

12:00 Urbán Optika – Bőrmuda 8-3

12:35 Baráti Casanova – Frankcity 2-3

13:10 Jasimpex-Subotica – Reál Élelmiszer 2-4

13:45 Nyisztor Daru – Kis Dankó 0-2

14:20 Extra – Nassfeld 4-2

14:55 HarryMix – H-Z Tetőszerviz 4-2

 

Legjobb 6 csapat sorrendje

 

1. HarryMix

2. Urbán Optika

3. Extra

4. Reál Élelmiszer

5. Kis Dankó

6. Frankcity

 

4+1-ben állt fel a Bőrmuda, így a félidőben máris 2 gólos vezetéshez jutott az Urbán Optika. A vége fölényes győzelem lett. Előnybe került a Baráti Casanova, de a félidőben még egyenlített a Frankcity. A folytatásban egyre jobban nyomott a BC, mégis veszélyesebben játszott a Frankcity, mely 2 gólos előnyre tett szert. A végső nagy küzdelemben feljöttek 1 gólra a Cifiék. A meggyőző csoport teljesítmény után tompábban játszott a Jasimpex, a pihentebben érkező Reál Élelmiszer nagyon meggyőző játékkal végigvezetve kiütötte a szerb csapatot. A meccs elején egy bomba lövéssel szerezte meg a vezetést a Kis Dankó. Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán. A meccs utolsó szakaszában többet volt a labda a Nyisztor Daru-nál, de egy gyors ellen akcióból a 2. Kis Dankó góllal eldőlt a találkozó végkimenetele. A Nassfeld nem tudta hozni a péntek esti meggyőző játékát, az Extra jobban játszott. Óriási meglepetésre a H-Z Tetőszerviz már 2 góllal is vezetett a lefagyott HarryMix ellen, de Hamvas Roliék magukhoz tértek és megfordították a találkozót.

 

Legjobb 4 közé kerülésért

 

15:35 Extra – Kis Dankó 0-0 h: 2-3

16:10 Reál Élelmiszer – Frankcity 2-1

 

A gól nélküli döntetlen ellenére nagyon jó meccset játszott egymással az Extra és a Kis Dankó. A büntetőpárbajban Dobra Ricsi 2 hetest is kivédett, ezzel a legjobb 4 közé jutatta a csapatát. Az első félidőben a házigazda parádés játékkal rukkolt elő, több gólos vezetés helyett 1 gólos előnnyel cseréltek térfelet. A 2. játékrészben a bátaszékiek játszottak jobban, és két pontrúgásból (szöglet, szabadrúgás) megfordították a találkozót.

 

 

Elődöntők

 

16:45 HarryMix – Kis Dankó 2-2 h: 3-1

17:20 Urbán Optika – Reál Élelmiszer 1-6

 

Vezetett a HarryMix, de fordított a Kis Dankó. Az egyenlítésért nagy erőket mozgósítottak a bajaiak, a meccs utolsó 15 másodpercében aztán felborult minden. Egy szabadrúgást követő vitatható helyzetben büntetőt ítéltek meg a játékvezetők. A hetest értékesítette a HarryMix spíler, így jöhettek a büntetőrúgások, amelyekben a bajaiak 3-1 arányban jobbnak bizonyultak, ők léptek tovább a döntőbe. A másik elődöntőben a bátaszékiek esélyt sem adtak a fiatal bajai Urbán Optikának.

 

Harmadik helyért

 

18:00 Urbán Optika – Kis Dankó 3-0 játék nélkül

 

A bronzérmes Urbán Optika

 

Döntő

 

18:35 Reál Élelmiszer – HarryMix 1-0

 

A bronzmérkőzés elmaradt, így az Urbán Optika végzett a 3. helyen. A döntőre elfogyott a HarryMix ereje, a bátaszékiek magabiztos játékkal győztek a fináléban. A Reál Élelmiszer a kieséses szakaszban mind a 4 meccsét behúzta, teljes mértékben megérdemelten nyerték meg a XI. La Copa-t!

 

Végeredmény

 

1. Real Élelmiszer

2. HarryMix

3. Urbán optika

4. Kis Dankó

 

A döntő videófelvétele:

 

 

 

 

Egyéni díjazott játékosok:

 

Gólkirály: Péter Antal (Reál Élelmiszer)

Legjobb játékos: Calka Norbert (Reál Élelmiszer)

Legjobb kapus: Martinovics Mátyás (Reál Élelmiszer)

Legjobb védekező játékos: Knap Tamás (HarryMix)

Legtehetségesebb játékos (21 év alatti játékos): Bacsi Levente (Urbán Optika)

Szöllősi Tamás-díj, a torna legszebb gólja: Sasa Nikutovics (Jasimpex-Subotica)

 

A torna legtehetségesebb játékosa Bacsi Levente

 

Köszönetet szeretnénk mondani a Bácsbokodi Önkormányzatnak a torna nagymértékű támogatásáért! Köszönetet szeretnénk mondani a Csúcs Építőipari Kivitelezésnek a torna legjobb kapusának kimagasló díjazásában! (2 személy részére 2 éjszakás Wellness hétvége Hévízen!)

 

A torna legjobb kapusa Martinovics Mátyás

 

Facebook galéria:

https://www.facebook.com/pg/Kisp%C3%A1ly%C3%A1s-foci-Baja-%C3%A9s-t%C3%A9rs%C3%A9ge-229906340372751/photos/?tab=album&album_id=1957990567564311

 

 

 


hozzászólok