2024. 19. Vilhelmina

Sport

Pontrúgások döntöttek

Antal Tibor | 2023. Április 15. 18:04:17 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szombaton a Megyei I. osztályú (még nem nevezték át vármegyeivé) labdarúgó bajnokság XX. fordulójában a Bajai LC az Anda Kalocsát fogadta a Vasváriban. A szomszédvári rangadón a hazai csapat kezdeményezett többet az első félidőben, és sok helyzetet ki is dolgoztak, ám gólt csak a 41. percben egy pontrúgás után tudtak szerezni Baladin Dominik révén. 1 – 0.

Rá három percre jött a hidegzuhany, hiszen egy védelmi hibát kihasználva Farkas Zalán talált be, ezzel egyenlített a Kalocsa, így szünetre 1 – 1-el vonultak a csapatok.

A második 45 percben is zömmel a vendég térfélen pattogott a labda, ám sok helyzetről már nem beszélhettünk, és ha mégis kialakult egy veszélyes szituáció, többnyire nem végződött az akció lövéssel.

A remélt bajai győzelem ennek ellenére megszületett. A 67. percben szabadrúgáshoz jutott ugyanis kecsegtető szögből a hazai gárda, és mindenki ismét a mi Dominikunkat várta, aki igaz nem Szoboszlai, hanem Baladin, de az ő rúgótechnikája sem lebecsülendő. A kalocsaiak már állították is a sorfalat, de egy gyors legurítás következett a lövés helyett, amit Csiki Noel a tizenhatoson belülről a rövid oldalba bombázott. A kapus csak beleérni tudott 2 – 1.

Innentől a BLC sem kapkodott, a paprika város legényei pedig nem tudtak újítani. Hazai részről egy kapufát suroló lövést említhetünk meg, a vendégektől meg egy fejest a hosszabbításban amit Sztruhák Kristóf könnyedén hárított, így a három pont a Sugovica – partján maradt. Érdekesség, hogy a két gárda szerdán Kalocsán újra találkozik egymással a Magyar Kupában.

Edzői értékelések:

Koch Tamás (Bajai LC): Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, de másmilyen nehézségekre számítottam. Az első félidőben már eldönthettük volna a három pont sorsát, hiszen körülbelül hat 100%-os helyzetünk volt ami mind kimaradt, de szerencsére szabadrúgásból meg tudtuk szerezni a vezetést. Azonban egy védelmi hibát kihasználva gyorsan egyenlített az ellenfél. Szünetben próbáltam rendezni a sorokat, de nem tudtuk felpörgetni a játékot. és a második félidőben igazából nem volt benne a játékunkba a gól. Szerencsére azonban kihagyott a kalocsai védelem figyelme, és egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból ismét megszereztük a vezetést. Utána magabiztosan őriztük előnyünket. Amit viszont nagyon hiányolok, hogy akció gólt megint nem tudtunk szerezni. Hátul viszonylag magabiztosak vagyunk, viszont előrefelé hiába dolgoztunk ki ezúttal is szép akciókat a befejezések hiányoztak. Pontrúgásból, szerencsés szituációkból szerezzük inkább a góljainkat, elől mindenféleképpen javulnunk kell. Szerdán a kupameccsen szeretnék azoknak is játéklehetőséget adni, akik eddig a bajnokikon kevesebbet szerepeltek. Első a bajnokság, de természetesen szeretnénk továbbjutni a kupában is.

Kohány Balázs (Anda Kalocsa): Attól függetlenül hogy a Bajának megvoltak a helyzetei pontrúgások után kaptuk a gólokat. Erre mindig azt szoktam mondani, ha pontrúgások után gólt kapunk ott valaki hibázik közülünk. Úgyhogy ezt sajnálom, de összességében a Baja közelebb volt a győzelemhez. Számunkra ez egy nehézkes félév. Szűk kerettel rendelkezünk, csak helyi fiatalokkal, és az alapembereink közül 3 – 4 hiányzik, és látszik is hogy ezt tavasszal nem bírjuk el. De ami pozitív, hogy lassan épülgetnek, és bízom benne hogy a tavasz végére kiegyenesedünk. Reményeim szerint a szerdai kupameccs már egy teljesen más mérkőzés lesz. Van olyan alapemberünk aki már teljes értékűen edzett a héten, de ma még nem akartuk játszatni. Van egy kisebb sérültünk őt sem kockáztattuk mag, bízom benne szerdán már ő is tud játszani. Szeretnénk a kupából idén is kijutni a főtáblára, mint az elmúlt években, számunkra most a kupa a prioritás. Bajára ismerősként tértem vissza, hiszen szép időket töltöttem itt játékosként. Mondjuk volt negatív is, hiszen itt sérültem meg súlyosan, de összességében jó emlékkel tértem ide vissza, és örülök hogy ilyen szép körülmények vannak itt. Bízom benne, hogy a bajai labdarúgás is egyenesben jön.

A XX. forduló szombati eredményei:

Lajosmizse – Jánoshalma 1 – 2

Kunbaja – Kiskunfélegyháza 1 – 3

Bajai LC – Anda Kalocsa 2 – 1

Vasárnap játsszák:

Kiskőrös – Tiszakécske II

Bácsalmás – Harta

Soltvadkert – Kecskeméti LC

Kecel – Akasztó

A tabella állása:

Forrás:adatbank.mlsz.hu

hozzászólok