2024. 4. Flórián, Mónika

Sport

Pályaavató Szentistvánon

Antal Tibor | 2024. Április 20. 17:47:32 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utoljára 2018-ban volt felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzés Bajaszentisvánon. Akkor a helyi kedvencek megnyerték a megyei III. osztályú bajnokságot, majd különböző okokból a Vasvári Pál utcában vagy a Petőfi – szigeti műfüvesen játszotta a gárda megyei II.osztályú mérkőzéseit míg be nem olvadt a Bajai SK-ba. Azóta már Bajai SK sincs, de ez már egy másik történet. Visszatérve Szentistvánra, a pálya 2018. óta az enyészeté lett. Benőtte a gaz, rossz volt ránézni. Éppen ezért is nagyon jó volt látni a plakátot, hogy hat év után újra mérkőzést fognak játszani a hétvégén a “Gangesz – parti arénában.” Szombaton ugyanis az öregfiúk játszottak, a pályaavató meccsen a sükösdi öregfiúk volt a vendég, sőt a játékvezető Tóth Sándor sem sértődik meg, ha őt is az öregfiú kategóriába soroljuk.

Igen, a háttérben egy legelő ló

Nosztalgikus érzések fogtak el, mikor gurultunk lefelé a szentistváni lejtőn, hiszen korábban sokat tudósítottunk innen már a Dél TV korszakából is és természetesen a Sugóparti Hírek is rendszeresen beszámolt az eseményekről. Annak idején Fuchs Gyuri bácsi, az egyesület legendás fotósa volt emblematikus alakja az itteni derbiknek. Sajnos ő már nincs közöttünk, de a neve természetesen ma is szóbakerült a csapatképek elkészítésénél.

A két gárda

A pálya egyébként meglepően jó állapotban van, köszönhetően a Moóri családnak, valamint az itt edző amerikai focicsapatnak. A barátságos meccsről pedig annyit, hogy sok legendás arcot láthattunk. Bár a sztárok sebességben nem igazán emlékeztettek már korábbi önmagukra, a foci szeretete, és ötletes megoldások emlékeztethettek mindenkit a régi daliás időkre.

A vége 3 – 3-as döntetlen lett, ami pont megfelelt a játék képének, illetve az ilyen hirverő barátságos meccsek etikettjének. De ami a lényeg: újra van használható focipályája Bajaszentistvánnak. Talán egy még bajnoki mérkőzéseket is fognak rendezni még itt.

Sükösd öregfiúk

Facebook galériánk itt található.

hozzászólok