2024. 20. Friderika

Sport

Október 15-én Bácska Kupa

| 2022. Október 03. 09:23:04 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az idei évben is megrendezésre kerül a Cselekvő Fiatalokért Egyesület és az Eötvös József Főiskola által közösen szervezett Bácska Kupa E-sport Bajnokság. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a szervezőket.

A tavalyi évben három napos rendezvényt tudtunk lebonyolítani, amelynek során többféle játékban mérhették össze a versenyzők tudásukat. Véleményem szerint a térségben ezt rendezvényt túlzás nélkül lehet hiánypótlónak nevezni, hiszen ehhez hasonló volumenű esemény ebben a tematikában nem igen létezik. Szerettük volna egy rendhagyó rendezvényt megvalósítani és szerintem sikerült is. A tavalyi évben – dacára annak, hogy az volt az első – sokan jelentkeztek, többféle korosztályból, ami mindenképpen egy meghatározó élmény volt számunkra, hiszen beigazolódott, amit sejtettünk is, hogy erre van érdeklődés, ebből hagyományt kell teremtenünk. A hagyománytól még messze vagyunk, de azzal, hogy idén is megrendezzük ezt az eseményt, talán egy lépéssel közelebb kerültünk hozzá – mondta el Salamon Ákos, az egyesület elnöke.

Az idei évben a megemelkedett rezsiköltségek, a háború okozta gazdasági válság miatt át kellett gondolnunk a főiskola vezetőségével közösen a rendezvény lebonyolítását és rektor asszonnyal, illetve kancellár úrral arra a döntésre jutottunk, hogy mivel a több napos rendezvény jelentősen megterhelné a rezsiköltségeket, így idén egy napossá redukáljuk a rendezvényt. Eldöntöttük, hogy idén csak FIFA versenyt szervezünk, ezt azonban Xbox és PS4 játékkonzolokon is, tehát a végén két bajnokot is avathatunk. A tavalyi évhez hasonlóan idén is értékes, hasznos nyereményekkel készülünk. Szeretettel várunk mindenkit – tette hozzá Schofhauser Daren, az egyesület alelnöke.

Az idei Bácska Kupa október 15-én lesz az Eötvös József Főiskola C épületében, amelyre az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni: https://csefi.hu/bacska-kupa-regisztracio/

hozzászólok