2024. 28. Hajnalka

Sport

Nemzetközi karate verseny volt Baján!

Sajtóközlemény | 2021. Október 11. 15:13:45 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Szerény Csenge vezette bajai Kyokushin Karate csapat a Baja Kyo Dojo Harcművészeti Sportegyesület, 2021. október 2-án, szombaton, megrendezte első versenyét az I. BAJA OMICRON KUPA meghívásos súlycsoportos nemzetközi Kyokushin Karate versenyt az MNÁMK Sportcsarnokában.

A rangos bajai nemzetközi sporteseményre a magyarországi IKO egyesületek mellett, további 5 országból érkeztek versenyzők (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia). Így népes mezőny állt tatamira, melynek majdnem a fele határon túlról érkezett.

A versenyzők regisztrációja és a mérlegelés után, a délelőtti órákban zajlott az egyéni és 3 fős csapat formagyakorlatok selejtezői, kötelező és szabadon választott kata-kból. Dél magasságában kezdődött az ünnepélyes megnyitó és egy nagyon látványos formagyakorlat show műsor részeként, sok-sok tégla hullott darabjaira a törés bemutatón. A formagyakorlatok döntőjét követően a full contact szabályrendszerben megrendezésre kerülő küzdelmek következtek, gyermek korosztályban teljes védőfelszerelésben, majd az egyre nagyobbak, egyre kevesebb védővel felvértezve szálltak versenybe. A délután folytatásában pedig a senior és felnőtt kategóriák versenyzőinek szurkolhattak a nézők.

Ezen a bajai nemzetközi versenyen 24 dojo csapata versengett, 200 versenyzővel összesen 49 kategóriában. A Baja Kyo Dojo versenyzői is jól szerepeltek a hazai versenyen: 3 arany, 3 ezüst és 5 bronzérmet szereztek a viadalon.

A szervezők itt is szeretnék megköszöni azt a rengetek segítséget amit a szponzoraitól, a branch vezetőjétől és a tagjaitól kaptak, ezek nélkül nem jöhetett volna létre ez a verseny. 

Az utóbbi időkben a bajai sportrajongók nem láthattak hasonló karate eseményt Baján, a megjelent versenyzők és kísérőik megelégedésüknek adtak hangot és várják, hogy egy újabb versenyre visszatérhessenek Bajára. A szervezők bíznak benne, hogy a szurkolok is jól szórakoztak, várják szeretettel őket a remélhetőleg évente megrendezésre kerülő folytatásra is.

hozzászólok