2023. 3. Balázs

Sport

Némedi: akkora baj nem lehet:)

| 2022. Október 02. 18:04:20 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Vasárnap a megyei I. osztály rangadóján a listavezető Bajai LC a címvédő, és a fordulót megelőzően második helyen álló Kiskunfélegyházát fogadta a Vasvári Pál utcában. Az első félidő félegyházi mezőnyfölényt hozott, a kapuk azonban csak elvétve forogtak a veszélyben. Egy bajai gólt láthattunk, azonban hazai részről ennek senki sem örült hiszen a 44. percben Mezőfi Zsombor hazaadása a mi hálónkban kötött ki, így szünetre 1 – 0-ás vendég előnnyel vonulhattak a csapatok.

A KHTK második gólját szerezte

Szünet után gyorsan két gólossá nőtt a különbség. Oroszi Dániel ugrott ki a leshatárról, aki 15 méterről elrúgta a labdát Tóth Dániel mellett. 0 – 2.

Rögtön jöhetett is volna a hazai válasz, Csiki Noel egyedül vezethette kapura, ám hosszan tolta el a kapus mellett a labdát és kisodródott.

Elmaradt az egyenlítés

A hátralévő több mint fél órában bár jó színvonalú volt a mérkőzés, egyik csapat sem tudott nagyobb helyzetet kialakítani. A hazai kispad kiállítást reklamált, mikor a félpályánál a csereként beállt Vukovits próbálta megkerülni Valkait, ám a félegyháziak csapatkapitánya leütközte. A játékvezető azonban csak sárga lapot mutatott fel a vétkesnek.

Összességében azonban a Kiskunfélegyháza megérdemelt győzelmet aratott Baján, és ezzel átvette a vezetést a tabellán.

Edzői értékelések

Koch Tamás (Bajai LC): Az első félidőben sajnos elég gyengén játszottunk. Amit elterveztünk az nem jött össze, nem tudtunk veszélyes ellentámadásokat vezetni. Bár nagy helyzetük nem volt, de az ellenfél folyamatosan dominált, és egy szerencsétlen öngóllal előnybe kerültek. Utána volt egy – két támadás, de az első félidő mindenféleképpen a várakozás alatt maradt. A második félidőben próbáltunk volna váltani, bátrabban játszani, azonban a gyors második gól visszavetette a csapatot. Utána még talán akkor lett volna esélyünk, hogy amikor egy az egyben vittük a kapusra az bement volna, illetve volt még egy eset amikor félpályán elütötték a kiugró csatárunkat, az nálam piros lap, de a spuri nem úgy látta. De összességében a Félegyháza jobb csapat, és megérdemelten nyert. Talán ha ez a két momentum máshogy alakul lehetett volna más a végeredmény. Jövő héten Kalocsára megyünk, nehéz meccs lesz az is.

Némedi Norbert (Kiskunfélegyháza): Azt gondolom, hogy egész mérkőzésen magabiztosan játszottunk, a labdabirtoklás a mi oldalunkra billent. A hazai csapatnak jó pedigréje volt a meccs előtt, készültünk rájuk, amennyi helyzetünk adódott szerintem megérdemelten tudtunk itt nyerni. A célunk hogy meg szeretnénk védeni a bajnoki címünket. Ha ez összejön, akkor jövőre talán el is tudnánk indulni egy osztállyal feljebb. Mert eddig hiába szerepeltünk évről – évre jól, hatszor nyertük meg a bajnokságot az utóbbi tíz évben, nem voltak meg ennek a feltételei. Most jóval fiatalabb a gárda, összesen három idősebb játékosunk van, a többiek 19-20 éves gyerekek, meg talán az infrastruktúrát is nyárig meg tudjuk úgy csinálni, ami mondjuk méltó lenne az NB III-as szerepléshez.

Némedi Norbert itt állva figyeli csapatát

Az egykoron az NB I-ben is megfordult immár 45 éves játékosedző gyakori szokása volt korábban (még tavaly is), hogy amennyiben csapata bajba került, a hajrában csereként beállva megfordította a találkozót. Kérdésünkre azonban úgy felelt leszokott már ezen szokásáról: “Akkora baj már nem lehet:)- fogalmazott önkritikusan.

A forduló összes eredménye

Kunbaja – Akasztó 3 – 0

Lajosmizsei VLC – Tiszakécske II 2 – 2

Kiskőrös LC – Kalocsa FC 2 – 1

Soltvadkerti TE – Jánoshalmi FC 2 – 2

Bácsalmási PVSE – Kecskeméti LC 2 – 0

Kecel FC – Harta SE 4 – 2

A tabella állása

Forrás:adatbank.mlsz.hu

A mérkőzés facebook galériája itt található.

hozzászólok