2024. 16. Csongor

Sport

Múlt és jelen

Antal Tibor | 2021. Június 27. 17:21:53 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Vasárnap immár XVI. alkalommal rendezték meg a Mogyi Triatlonversenyt Baján, mely ezúttal is Sprint távú országos bajnokság (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás), és E-on utánpótlás ranglistaverseny volt. Az úszás természetesen a Sugovicában történt a Halászpartnál, ahol a kerékpáros depót is berendezték. Biciklizésnél egy körpálya volt kialakítva, melynek keretében lekanyarodtak egy kis körre a Petőfi – szigetre, majd visszatérve a piacnál legurultak a dombon, a fordítót pedig a Deszkás utca végén jelölték ki.

Ami számunkra a legfontosabb, a férfiak Elit kategóriáját Faldum Gábor nyerte. Igaz, a tavalyi győztes Bicsák Bence nem indult, de ez természetesen ez nem kisebbíti a bajai sportoló sikerének értékét, kinek szereplésére ezúttal is kíváncsi volt egykori gimnáziumi testnevelő tanára Schmidt Lajos.

Schmidt Lajos tanár úr, és Faldum Gábor

-A tanár úr minden évben itt van, csak nem mindig sikerül annyira büszkévé tennem, mint ma. Kicsit tompán éreztem magam a verseny előtt, aztán az úszáson valahogy el is veszítettem a lábvizet, úgyhogy 15 – 20 másodperccel később értem ki mint a sor. A bringa eleje kemény volt, szerencsére fel tudtam zárkózni az elejére, de kellett egy – két kör, hogy visszaálljon a pulzusom, és keringésem. Utána volt egy elmenésünk, gondoltam kicsit megszakítjuk a mezőnyt minél kevesebb emberrel kelljen futni, végül hárman maradtunk. Azt hittem frissebb leszek a futásra, kellett egy kör míg úgy megjött az érzés, aztán az utolsó két kör már jól esett. Viszont nagyon meleg volt.- nyilatkozta Faldum Gábor a Sugóparti Híreknek.


Célegyenesben
  • Tokió sajnos nem jött össze, az év eleji újraindult kvalifikációs sorozatot nem sikerült konstansan lehozni jó eredményekkel. Csak az utolsó verseny a Világ kupa ami összejött, de az már kevésnek bizonyult. Úgyhogy olimpia nem lesz, de szeretnék indulni egy, vagy két féltávon, és hosszabb távon. Most ugye nagyobb a szabadság, hogy se kvalifikáció, se olyan verseny ami fontosabb, így kicsit az élvezetekre hagyatkozom. Aztán kipróbálok valami újat, kicsit többet megyek a francia és az olasz klubomhoz. – zárta sorait a Mogyi SE klasszisa.

Eredmények:
 Férfiak:
1. Faldum Gábor (Mogyi SE) 54:24 perc
2. Sinkó-Uribe Aurél (Tiszaújvárosi TK) 54:55
3. Dobi Gergő (Debreceni Sportcentrum) 55:24
  Nők:
1. Sárszegi Noémi (PSN Zrt.) 1:01:30 óra
2. Dobi Lili (Debreceni Sportcentrum) 1:02:10
3. Bóna Kinga (Tiszaújvárosi TK) 1:02:59

hozzászólok