2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Mi lesz a bajai olimpikonokkal?

Antal Tibor | 2020. Március 26. 11:17:19 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Mint két napja beszámoltunk róla, elhalasztják egy évvel a tokiói nyári olimpiát. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a Bajai Spartacus korábbi bajnokát, már veszprémi színekben készülő úszót, Kalmár Ákost, aki 1500 gyorson úszta meg az olimpiai szintidőt, valamint Gálos Rolandot, aki a múlt héten az 57 kg-os súlycsoportban Londonban harcolta ki a részvétel jogát az ötkarikás játékokon. A jó hír, hogy a halasztás ellenére az eddig megszerzett kvóták érvényben maradnak.

Kalmár Ákos

-Lehetett rá számítani, bár én bizakodtam a végsőkig abban, hogy megtartják idén. Edzeni egyelőre nem tudunk, de két negatív teszt után edzőtáborokban folytathatjuk a felkészülést, ha minden jól megy. -írta megkeresésünkre Kalmár Ákos.

Ákos tervei szerint nemcsak egy számban indulna.

-800 gyorson van B szintem, 24 századra vagyok az A-tól, szóval szeretném megcsinálni azt is.

Gálos Roland pirosban Fotó:MTI

-Az olimpia elhalasztásával kapcsolatban az a véleményem, hogy a sportolók épségének egészsége megőrzése érdekében nézzük, akkor jó döntést hoztak. Ebben az embert próbáló időszakban most nehéz illetve lehetetten 100% -an felkészülni. Kontaktus nélkül a mi sportágunk halott tudás! Vagyis ha nem tudunk az olimpia előtt teszt versenyeken és nemzetközi megmérettetéseken részt venni, akkor csak egy akváriumba levő sportolók vagyunk, nem harcosok akik a háborúban edződnek, fejlődnek, alkalmazkodnak a legjobban, akik majd mondhatni a végső nagy csatában a maximum felett is tudnak teljesítményt nyújtani. Ennek ellenére persze mivel sportolók vagyunk a mindennapos edzések elengedhetetlen számunkra! Az ország összes sportolójának pedig kitartást kívánok . Az emberiség most emberségből vizsgázik. Tartsunk össze, és most mindenki egy a sok közül országhatárok nélkül, gyűlölködés és kapzsiság nélkül.- fogalmazott Gálos Roland edző – édesapja Gálos Tamás.

A két sportoló mellett természetesen Hosszú Katinka is már kvalifikálta magát. Háromszoros olimpiai bajnokunk nagypapájával, Bakos Lászlóval készült közös képet posztolt közösségi oldalán a halasztással kapcsolatos hír kapcsán.

Fotó:Hosszú Katinka facebook oldala

” Mint már sokan hallottátok, idén az Olimpia elmarad. Szeretném megosztani veletek az egyik kedvenc képemet Nagypapámmal, ahogy büszkén viseli az érmeimet. Négy éves voltam, mikor először úszni tanított. Nélküle sosem lettem volna az aki ma vagyok 🙏 A sport és az Olimpia sokkal több, mint érmek és eredmények. Ez életforma! “- fogalmazott bajnokunk

hozzászólok