2024. 21. Konstantin

Sport

Mélykúton ünnepelték a sükösdiek a bajnokság megnyerését

www.baon.hu | 2017. Május 29. 10:25:01 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotók:Szentirmay Tamás, baon.hu

 

A találkozót mind a két csapat nyílt sisakkal kezdte. A mélykútiak nem ijedtek meg ellenfelüktől, felvették velük a harcot. Bár az már a mérkőzés elején látszott, hogy a sükösdiek sokkal érettebbek, tapasztaltabbak, és ennek megfelelően taktikusabb focit is mutattak be. A labdát is többet birtokolták, bár igazi helyzetet, helyzeteket a találkozó elején nem tudtak kialakítani.

A fordulópont akkor következett be, mikor egy sükösdi támadásnál Palásti kapus kijött egy labdára, de nem sikerült megkaparintania. A vendégek kapura rúgták a játékszert, és a gólvonalon tartózkodó Vörös Roland automatikusan beleütött. A játékvezető piros-lapot mutatott fel, és tizenegyest ítélt. A büntetőt Kovács Róbert értékesítette. Ez azonban különösen nem hatotta meg a hazaiakat, ugyan úgy játszottak, mint ha tizenegyen lettek volna. Nem álltak be védekezni, és kontratámadásokra építettek.

 

 

 

 

A második játékrész ugyan úgy folytatódott, mint az első. A vendégek többet birtokolták a labdát, de helyzetek mid a két oldalon adódtak. A találkozót végül is a tapasztalt Pesti László döntötte el, aki egy belőtt labdát rúgott a mélykúti kapuba. A találkozón a vendégek szurkolói végig bíztatták csapatukat, ami minden bizonnyal sokat segített a három pont megszerzésében. A Sükösd előnye így egy fordulóval a vége előtt 5 pont a Dusnok ellen, így hiába szabadnaposak az utolsó körben, megnyerték a pontvadászatot.

A kérdés ezek után már csak az, hogy vállalják-e a magasabb osztályt a sükösdiek, és a következő bajnoki évben a megyei I. osztályban indulnak majd.

 

– Küzdelmes éven vagyunk túl, az eredeti várakozásokat túl teljesítettük. A bajnokság kezdetén még az 1-4. helyezés volt a cél, azonban a szezon felénél már felcsillant a remény a bajnoki cím megszerzésére is. A tavaszt rosszul indítottuk, ahogy mondani szokták, jókor jött a kijózanító pofon. Ezt követően nagy menetelésbe kezdtünk, 13 mérkőzésen keresztül sikerült veretlennek maradnunk. Kiváló hangulatú meccseket játszottunk, nagyon nagy segítség volt számunkra a szurkolók buzdítása, akik támogatásukkal hozzájárultak a bajnoki cím megszerzéséhez. Mindenkinek köszönöm szépen az egész éves, kitartó és szorgalmas munkát! – nyilatkozta Zsók József játékosedző a Sugóparti Híreknek.

 

Mélykút–Sükösd 0–2 (0–1)

Mélykút, 400 néző. Vezette: Kaszala (Márkus, Szentesi)

Mélykút: Palásti – Vörös, Gyetvai, Pilcsuk (Kiss), Szőke, Snyehola (Torma), Sztánkó, Fecskó, Vörös, Szöllősi, Horváth (Illés). Edző: Bényi József
Sükösd: Béda – Kárpáti (Papp), Csordás, Zsók (Tamás), Szabó P. (Geleta), Kovács R., Molnár, Matity (Pesti), Nemes (Bohner), Koszorus, Rozsi. Játékos -edző: Zsók József.
Gól: Kovács (30., Pesti (68.).

Kiállítva:Vörös (Mélykút) (29.)

 

A forduló összes eredménye

 

Bajaszentistván – Bácsborsód 1 – 7

Tompa – Híd SC 6 – 2

Felsőszentiván – Érsekcsanád 1 – 2

Katymár – Szeremle 3 – 6

Dusnok – Kelebia 6 – 0

Borota – Nemesnádudvar 1 – 2

Mélykút – Sükösd 0 – 2

Szabadnapos:Hajós

 

 

A tabella állása

 

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu


hozzászólok