2024. 28. Valéria

Sport

Megyei III.osztályú foci lesz csak Baján

Antal Tibor | 2017. Július 18. 23:12:12 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Ősztől már nem szurkolhatunk a BLSE-nek

 

Mint korábban tudni lehetett, a Bajai LSE nem nevezett felnőtt csapatot a 2017/18-as szezonra, miután tavasszal kiderült, hogy nem az egyesület kapta meg a megyei alközponti kinevezést. A játékosok szétszéledtek, volt aki abba is hagyta. Mivel a Duna Aszfalt Tiszakécske feljutott az NB III-ba, a megyei II.osztály két bajnoka pedig (Városföld, Sükösd SC) nem vállalta a magasabb osztályt, így 13 csapatosra szűkült a mezőny. Lehett volna még karcsúbb is, hiszen a múlt héten Kalocsáról is még olyan hírek jöttek, hogy Bajához hasonlóan szintén  nem indítanak felnőtt gárdát.

 

Nébl Martin emlékezetes gólja a Kunszállásnak:

 

 

Megyei I. osztály mezőnye: (13 csapat)

 

Akasztó FC
Bácsalmási PVSE
Harta SE
Jánoshalmi FC
Kalocsai FC
Kecel FC
Kecskeméti LC Kft.
Kiskőrös LC
Kiskunfélegyházi HTK
Kiskunhalasi FC
Kunszállás SE
Lajosmizsei VLC
Soltvadkerti TE

 

A megyei I.osztály hírei közé tartozik, hogy több alakulatnál edzőváltás történt. Jánoshalmán Gieszinger Ferenc helyére Nenad Florin érkezett Bácsalmásról, a megüresedett almási padra pedig a Híd SC-t az NB III-ba is felvivő Vanó Sándort nevezték ki. A KHTK-hoz játékosedzőnek a futsal berkekből is ismert Koncz Zsolt érkezett Kecskemétről. A Kecskeméti LC-nél pedig Némedi Norbertet Szabó Tibor váltotta.

 

 

Nenad Florin Jánoshalmán folytatja, és több játékost magával is vitt Bácsalmásról

 

A megyei II. osztály névsorában nagy meglepetésre mind két megyei III. osztályú bajnokot, a Hercegszántót és a Géderlakot is megtaláljuk, holott korábban egyik csapat házatájáról sem érkezteztek  olyan hírek, hogy ez várható lett volna. Különösen a Géderlak indulása a meglepő, akik az utóbbi években zsinórban nyerték a bajnoki címeket, ám sosem léptek feljebb.

 

 

Megyei II. osztály Déli csoport: 16 csapat

 

Bácsborsód SK
Borota SE
Dusnok KSE
Érsekcsanádi KSKE
Felsőszentiváni SK
Géderlaki KSE
Hajós FC
Hercegszántó FC
Nagybaracska-Csátalja KSK Dávod HÍD SC
Katymári SE
Kelebia KNSK
Mélykúti SE
Nemesnádudvari KSE
Sükösd SC
Dunagyöngye SK Szeremle
Tompa SE

 

Amikor végig olvassuk a megyei II. osztályban szereplő egyesületek névsorát, kicsit gondolkodjunk el azon, hogy mekkora lélekszámú településekről van szó, és hány lakosa van a mi városunknak, mely a most csont nélkül kiesett Bajaszentistván révén következő szezonban csak a megyei III. osztályban szerepel.

 

Hangya László küzd a borotai középpályásokkal egy tavaszi műfüves meccsen

 

A megyei III. osztályról annyit érdemes tudni, hogy a legalacsonyabb szintű liga, innen már nincs hova kiesni. Utánpótlás bajnokság sincs  ebben a ligában, a csapatok többsége csak a meccsekre jár össze. Két éve sokan azt mondták, hogy óriási szégyen, hogy a BLSE több mint 30 év után kiesett az NB-s ligákból. Akkor most mit mondjunk? Döntse el mindenki magában. A Bajaszentistvánnak meg sok sikert kívánunk, és hogy egy bajnoki címmel térjenek vissza jövőre a megyei II. osztály déli csoportjába. Mert igazából nem ők tehetnek arról, hogy jelenleg ők az egyetlen, és így a legnívósabb felnőtt nagypályás csapat a városban.

 

Megyei III. osztály Déli csoport: 12 csapat

 

Bácsbokodi SK
Bajaszentistváni SK
Csávolyi SK
Dunafalva SE
Garai KSE
Kisszállási SC
Kunbajai SE
Kunfehértó KSE
Madarasi SE
Rémi SZSE
Tataháza SE
Vaskúti Bácska SE


hozzászólok