2024. 19. Emma

Sport

Megnyílt a kerékpárkölcsönző a szigetben

Antal Tibor | 2015. Június 23. 14:56:02 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2015.június 23.

 

Június 22-től hétfőtől üzemel a kerékpár kölcsönző Baján a Petőfi-szigeti új Turisztikai Központban (a volt Ifjúsági házban).

Az érdeklődőket 5 férfi, női és gyermek kerékpár várja egyaránt, de kuriózumként van két tandem és két bringóhintó is.

 

Az arzenál egy része

 

A biciklikről el kell mondani, hogy nem egy gagyi konstrukciók, hanem strapabíró, jó minőségű járgányoknak tűnnek, megerősített felnivel, váltóval, teleszkóppal ellátva.

A kétkerekűeket az egész város területén (meg gondolom azon kívül is) lehet használni, a bringóhintókat viszont csak a szigetben. A nyitvatartási idő 9-18 óráig van.

 

Kitör a bajai bringó láz?

 

A két személyes bringó + elől elfér két pici gyerek is.

 

A felnőtt kerékpárokhoz gyerekülést nem, de utánfutót lehet bérelni.

 

Az ovizsaru program is beindulhat.

 

Összességében nagy örömmel fogadjuk, hogy megnyílt a kölcsönző, melyet feltehetően az idelátogató turisták fognak elsősorban  igénybe venni. Persze főleg ha közel van a szállásukhoz a kölcsönző.

 

Ami megdöbbentett viszont, hogy a kerékpár kölcsönzési díjak relatíve magasak. Egy két kerekűt 1000 Ft-ért lehet elvinni egy órára. Csak összehasonlításként Szegeden az Újszegedi Játékok Kertjében ugyanezt 250 Ft-ért adják.

Sőt a Citybike hálózatnak van egy olyan opciója, hogy 5000 Ft-éves díj megfizetése ellenében  napi egy órát díjmentesen lehet tekerni.

 

Az árak

 

A bringóhintók árát nem érzem túlzónak, a tandemekét sem annyira.

Hiányosság még, hogy a lányok egyenlőre nem tudnak útvonal ajánló prospektust adni a kerékpárosoknak ( Szegeden ezt is kaptam), de még olyan friss a dolog, hogy ez bőven változhat, mint ahogy az árak is feltehetően a piaci igényekhez fognak előbb-  utóbb alkalmazkodni.

 

Páratlan párosoknak

hozzászólok