2024. 18. Andrea, Ilma

Sport

Megfogyva bár, de törve nem

Mogyi SE facebook oldala | 2021. Június 09. 15:10:54 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

VII. BÚI TRIATLON E.ON UTÁNPÓTLÁS RANGLISTAVERSENY és TRIATLON MIX-VÁLTÓ OB

Lengyeltóti, 2021. június 6-7.

“Megfogyva bár, de törve nem…” (Vörösmarty Mihály: Szózat) Még éppen, hogy csak megszáradtak a cipők és versenymezek a múlt heti tiszaújvárosi zimankós verseny után, máris útnak indult a MOGYI SE BAJA utánpótlás csapata, hogy az országos triatlon ranglista sorozat második állomásán, Lengyeltótiban adjon számot tudásáról. A verseny nem „csak” országos ranglista verseny volt, hanem Triatlon Mix-Váltó Országos Bajnokság is. A Balatonhoz közeli településen szombaton stílszerűen strandidő fogadta a résztvevőket. Csapatunk ezúttal 20 fővel képviseltette magát, amely némiképp kisebb létszám a megszokottnál, azonban sok egyesület számára még így is irigylésre méltó adat. A tiszaújvárosi indulók közül többen is otthon kényszerültek maradni (betegség, oltás, stb. miatt), azonban így is akadt bőven kinek szurkolni. A szombati napon mindenki sikerrel teljesítette az egyéni ranglista versenyt és értékes pontokat gyűjtött az év végi elszámoláshoz.

Az eredményhirdetésen Czigány Bánk serdülő 4. helyének, és Tóth Máté felnőtt1 kategória aranyérmének tapsolhattunk. Máté teljesítménye a kiváló hatodik helyet jelentette az összes induló közül, vagyis abszolútban.Rajtuk kívül is mindenki nagyon szépen helyt állt, a legtöbben a mezőny első felében értek célba, és szinte mindenki javított a korábbi legjobb itteni idején.

A vasárnapi Triatlon Mix-Váltó Országos Bajnokságon tisztában voltunk vele, hogy több biztosnak mondható váltótag (pl Karai Levente, Vas Eszter) hiányát is érezni fogjuk, de legnagyobb örömünkre a „beugró” emberek rendkívül jól helyt álltak. Ennek köszönhetően a serdülő váltó top 10-ben végzett az országos bajnokságon, és a felnőtt csapatunk is sokáig abszolút ötödik helyen haladt. Ők végül a 11. helyen értek be, ami rendkívül jó eredmény tekintettel arra, hogy két első éves ifivel álltak rajthoz.A legnagyobb öröm mégis az, hogy gyermek korosztályban két váltót is ki tudtunk állítani, akik a 15. és 16. helyen végeztek.A két egymást követő hosszú hétvége után most jön egy kis szusszanás, már ami a versenynaptárat illeti. A versenyzők addig rendezik soraikat és gőzerővel készülnek a hazai rendezésű, XVI. MOGYI TRIATLONVERSENYRE, amely június 27-én kerül megrendezésre.

MOGYIS eredmények:

Mix-Váltó OB

Gyermek csapat 15. Mogyi SE Baja (Török Míra, Börzsönyi Szabolcs, Engler Imola, Czigány Zente), 16. Mogyi SE Baja (Szurok Linett,Kovács Miksa, Stetina Anna, Parti Zsombor)

Serdülő csapat 9. Mogyi SE Baja (Szlama Adél, Czigány Bánk, Kapitány Sára, Székely-Szabó Szilveszter)

Elit csapat 7.hely: Mogyi SE Baja (Zsumbera Nóra, Tóth Máté, Kollár Blanka, Szlama Martin)

Egyéni Ranglista eredmények

Újonc 2: 27. Jankovics Ábel, 31. Kovács Miksa

Gyermek:35. Török Míra, 36. Stetina Anna, 44. Engler Imola, 48. Szurok Linett 49. Czigány Zente, 54. Börzsönyi Szabolcs, 60. Parti Zsombor

Serdülő:19. Szlama Adél, 32. Kapitány Sára4. Czigány Bánk, 26. Székely-Szabó Szilveszter, 40. Negele László, 45. Kiss Gergely, 47. Brachinger Zalán

Ifjúsági: 18. Kollár Blanka21. Szlama Martin

Elit:5. Zsumbera Nóra

Felnőtt korosztályos:1. Tóth Máté

hozzászólok