2024. 19. Ivó, Milán

Sport

Megérkeztek Rioba paralimpikonjaink

MTI | 2016. Szeptember 08. 14:25:32 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 Szerdán hajnalban megérkezett Rio de Janeiróba, a versenyekkel csütörtökön rajtoló paralimpiára a magyar küldöttség utolsó része is. A 25 fős csoport párizsi átszállással jutott el Budapestről a brazíliai nagyvárosba. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke a riói repülőtérről az MTI-nek azt mondta: nagyon jó volt az útjuk, a francia fővárosban a magyar követség munkatársai ismét segítették az átszállásukat, s minden rendben zajlott.  

 

Vereczkei Zsolti már pózolt is a bajai és a magyar zászlóval Forrás:baja.hu

    Ezúttal érkeztek a kerekesszékes vívók, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Osváth Richárd és Mató Gyula, a kajakosok, Varga Katalin, Váczi Anita, Rozbora András és Suba Róbert, a pályafutása hetedik paralimpiájára készülő úszó, Vereczkei Zsolt, valamint a nehézsúlyú erőemelő, Sas Sándor.
    Az edzők és kísérők mellett ezzel a csoporttal érkezett Rióba Szabó Lászlón kívül Urr Anita, az MPB főtitkára is. 

 

Mi bajaiak elsősorban két sportolóra fogunk figyelni. Vereczkei Zsolt úszóra, aki immár 7. olimpiáján vesz részt, és eddigi mérlege 3 arany és 3 bronz érem. Zsolt 12-én bemelegítésként 50 méter szabadúszásban, 16-án pedig fő számában 50 háton indul ahol kis szerencsével ismét elcsíphet egy érmet.

 

Suba Robi még nem posztolt rioi képet magáról, de ami késik, valószínű nem múlik. Robi kiskőrösi származású, de a Bajai Vízisport Klub versenyzője, és ez lesz az első ötkarikás játékok amin részt vesz. Kajak 1-esben 1-es kategóriában  200 méteren fog indulni szeptember 14-én.

 

 

Suba Róbert

 

 

– Nagyon jól sikerült a felkészülésem Szegeden. Kiváló munkát végzett a két edzőm Csamangó Attila és Győrfi Tamás. 1 – 6. helyezést várok magamtól, és mindent meg fogok tenni, hogy a legjobbat elérjem. Jól érzem magam, és alig várom a versenyt. – nyilatkozta Suba Róbert a Sugóparti Híreknek.

 

 

 
 

hozzászólok