2024. 7. Gizella

Sport

Még egy ötlet

Antal Tibor | 2016. Augusztus 12. 18:22:00 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy Hosszú Katinka milyen jól szerepel a riói ötkarikás játékokon. Klasszisunk eddig három egyéni számban indult, és mindháromban begyűjtötte az aranyérmet, a 4×200-as gyorsváltó tagjaként pedig ő úszta az egész mezőnyből a legjobb 200-at, így feltehetően 200 gyors egyéniben sem lett volna esélytelen.

 

Fotó:MTI

 

Katinkával kapcsolatban már korábban felmerült, hogy a Bajai Sportuszoda felvehetné a nevét, a héten pedig egyesek már utcát neveztek volna el róla Baján, sőt van olyan,aki a parlamentet is átkeresztelné Hosszú Katinka parlamenté. Eddig azért talán nem kellene elmenni, de az már borítékolható, hogy Katka decemberben meg fogja kapni Baja város díszpolgára címet.

 

Nekünk lenne még egy ötletünk, igaz ennél sokkal kisebb volumenű, de talán egész látványos.

 

 

 Pár éve az újvárosi lakótelepen az Oltványi utcában egy panelprogramban felújított tömb oldalán megjelent a bajai polgármesteri hivatal képe. Talán egy ilyen “freskót” Katinka is megérdemelne. Persze csak ráadásként a többi elismerés után. Jelenleg több olyan lépcsőház is van amit felújítanak, így a lehetőség adott lenne.

 

 

De addig is szurkoljunk ma éjszaka 3 óra 3 perckor, amikor is Katinkának a 200 méteres hátúszás döntőjében van jelenése, ahová a legjobb idővel került be. így akár meg lehet a 4. arany is, de ha esetleg nem sikerül, valószínűleg akkor sem fog senki sem kétségbe esni Baján.

 

 

hozzászólok