2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Kupadöntőt játszhat a BLSE!

Antal Tibor | 2016. Május 04. 20:06:51 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szerdán játszották a Bács megyei kupa két elődöntőjét. A Megyei I. osztály egyik bajnokesélyese a Duna Aszfalt TVSE a vártnál nehezebben, mindössze 1 – 0-ra tudott nyerni Benkó Bence 47. percben szerzett góljával a megyei III. osztály Déli csoportjában gyakorlatilag már bajnok Géderlaki KSE otthonában.

 

Nyilas Elek (Duna Aszfalt): Irreálissá tette az időjárás a mérkőzést, hiszen a meccs előtt felhőszakadás volt, közben meg orkán erejű szél tombolt. Viszont végre egy olyan csapattal találkoztunk, aki futballozni akart ellenünk. Sokat kihagytunk ami a végén majdnem megbosszulta magát, hiszen a végén egy hibából egyenlíthettek volna a hazaiak, és ez már az ő továbbjutásukat jelentette volna. Ennek ellenére nem éreztem, hogy veszélyben lettünk volna. A döntőben a papírformának megfelelően a Bajával játszunk. Két jó csapat fog találkozni, de természetesen annak ellenére nyerni szeretnénk, hogy nagyon sűrű lesz a végén a program. Ez a meccs sem jókor volt a hétvégi rangadónk előtt.

 

A tavaszi bajnokin 1 – 1-es döntetlent játszott a Baja a Tiszakécskével a szigeti műfüvesen.

 

A Bajai LSE katymári kirándulása cseppet sem volt móka és kacagás. Bár Nagy Előd akciógóljával már a 2. percben vezettek a vendégek, majd a 12. percben Sibalin Dániel is biztosan értékesített egy ziccert, a 20. percben azonban nagyot fordult a kocka. Csengő Tamás belevetődött egy labdába a 16-oson belül, és kézzel ért hozzá, amiért Polyák Attila 11-est ítélt, és kiállította. A bajaiak a kezezést nem vitatták, viszont szerintük szabálytalanság előzte meg az esetet. A büntetőt Nagy Zorán értékesítette 1 – 2.

A 23. percben egy a félpályánál történt szabálytalanságért Nagy Előd is megkapta a maga pirosát, így 9 emberre fogyatkozott a vendégcsapat.
A 38. percben Lukac Damir is büntetőt rúghatott, és ő sem hibázott, így 2 -2-vel már a hazaiak álltak továbbjutásra.
A félidő krónikájához tartozik még, hogy a 42. percben a katymári Nemanja Ciric is a kiállítás sorsára jutott, így a folytatásban 10 ember küzdött 9-cel.

A második félidő első negyed órájában érett a meglepetés, hiszen Lukac Damir két kontrát is értékesített, és ezzel már 4 – 2-re vezetett a Katymár, és ugye az X is az ő továbbjutásukat jelentette volna. A 68. percben azonban Nébl Martin lépett ki harcosan a védők között, és a hálóba passzolt. 4 – 3

Ez a gól után érezhető volt, hogy a hazaiak elkészültek az erejükkel, a Baja pedig rátett még egy lapáttal. Gólok azonban csak a hajrában estek: előbb Sibalin Dániel szenzációs akció végén egyenlített, 2 percre rá pedig egy sokadik szögletből lecsorgó labdát fejelt be Hernády Dániel a katymári kapuba, ami a továbbjutást jelentette.

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

Nagy Zorán a Katymár játékosa őszintén értékelt:  Véleményem szerint, ha nem tudtunk 4-2-es vezetésnél emberelőnyben egy meccset megnyerni, akkor nincs keresnivalónk a döntőben. A mérkőzés önmagában jó iramú volt, néhol szép momentumokkal. A Bajának gratulálok, és sok sikert kívánok nekik a döntőben, és a bajnokságban is.

 

 

A BLSE tehát bejutott a kupadöntőbe, de három vezéráldozattal, hiszen Nagy Előd, és Csengő Tamás eltiltás miatt nem szerepelhet majd a fináléban, Sibinger Dávidot pedig kórházba szállították sérüléssel.

A folytatás egyik finalista gárdának sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Baja a listavezető KHTK-hoz látogat, a Tiszakécske pedig a jó formában lévő Kecskeméthez utazik. Egyik nagyobb meccs lesz, mint a másik.

hozzászólok