2024. 6. Frida, Ivett

Sport

Krascsenics Petra góljával vertük az oroszokat

Antal Tibor | 2017. Június 02. 12:04:44 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Magyar Női U-19-es labdarúgó válogatott szerdán 1 – 0-ra legyőzte az oroszokat a hazai rendezésű EB elitkör harmadik mérkőzésén a Hidegkúti Nándor Stadionban. Ettől függetlenül nem jutottak tovább, hiszen előzőleg a papírformának megfelelően Spanyolországtól, és Belgiumtól is vereséget szenvedtek a mieink  De ami miatt mégis érdekes számunkra ez az információ, az nem más, mint hogy a csapat győztes gólját Krascsenics Petra szerezte.

 

 Fotó:Magyar Női Utánpótlás válogatott facebook oldala

 

Ha valakinek nem lenne ismerős ez a név, akkor most egy kicsit visszamegyünk az időben. Krascsenics Petra és testvére Csilla korábban a Bajai LSE utánpótlás csapataiban futballozott, méghozzá a fiúk között, és közülük is kitűntek. Csilla a védelem oszlopa volt, Petra pedig elől játszott igen eredményesen. A 2010/11-es szezonban például 24 mérkőzésen 34-szer talált be az ellenfél hálójába az U-13-as bajnokságban.

 

Krascsenics Petra – ahogy mi ismertük

 

Sajnos nem találtuk meg a videót, amin kb. 8-9 évvel ezelőtt kérdeztem meg akkori edzőjüktől Csengő Lajostól, hogy el tudja-e képzelni a lányokat egykor majd válogatott mezben. A mester meglepődött a kérdésen, de azt felelte kissé meghatottan, hogy igen. Nos utánpótlás téren már őt igazolta az idő, hiszen Petra az U-17-es válogatottba már jóval fiatalabban bekerült, sőt csapatkapitánya is lett az alakulatnak, és most U-19-ben is alapember.

 

 Az U-19-es női válogatott Krascsenics Petra 9-es mezben  Fotó:Magyar Női Utánpótlás válogatott facebook oldala

 

– Az oroszok elleni mérkőzés nagyon fontos volt a számunkra, hiszen az elit kör első két mérkőzésén vereséget szenvedtünk és a hazai rendezésű tornán elvárás volt, hogy pontot kell szereznünk, illetve illik pontot szereznünk. Más részről számomra is nagyon fontos volt, hiszen ez volt az utánpótlás válogatottban az utolsó mérkőzésem, mert a 98-as születésű játékosok számára sajnos az U-19-es korosztály véget ért. A meccsen úgy gondolom, hogy végig mi domináltunk és ez meg is mutatkozott hiszen nagyon korán sikerült gólt lőnünk, későbbiekben is voltak lehetőségeink, de sajnos mindig pontatlanok voltak a ziccerpasszaink, illetve a gólhelyzetekben nem voltunk eléggé koncentráltak, de a meccs összképe alapján megérdemelt volt a győzelmünk. – nyilatkozta Petra a Sugóparti híreknek.

– A gólom a 6. percben született meg, felpasszolták rám a labdát én megtartottam és a szemből érkező csapattársamnak lekészítettem, ő kapura lőtt, de ezt még az orosz kapus tudta hárítani és mintegy 10 méterre kiütötte a labdát. Szerencsére előbb értem oda a kipattanóra, mint a védők és bal belsővel a kapus feje fölé lőttem a labdát. Emlékezetes gól lesz számomra és boldog vagyok, hogy az utolsó utánpótlás mérkőzésemen az én gólommal tudtunk győzni egy rangos Európa bajnoki elitkörben.

 
Fotó:Krascsenics Petra facebook oldala
 
– Mi történt veled amióta elkerültél Bajáról?

– Amikor befejeztem az általános iskolát, akkor a Ferencváros bejelentkezett, hogy mi lenne ha véglegesen odaigazolnék, hiszen amíg otthon jártam suliba, addig csak mérkőzésekre jártam fel, illetve ideiglenes csapattag voltam. Természetesen a fejlődésem érdekében úgy döntöttünk, hogy a következő szezont már Budapesten a Ferencvárossal kezdem. Először U17-ben kezdtem, nagyon sikeres Fradi voltunk 2-szeres korosztályos bajnokok lettünk, illetve Franciaországon egy diák világbajnokságon is részt vehettünk, ahol 3-ik helyezést értünk el.

 
2014-től behívót kaptam az U-17-es nemzeti válogatottba is, ahol sikerült alapemberré válnom, és a mai napig tagja vagyok a csapatnak, a legjobb dolog és a legnagyobb megtiszteltetés pedig szintén itt ért, amikor az idősebb születésűek között viselhettem a csapatkapitányi karszalagot, illetve a következő évben is a saját korosztályom válogatott csapatkapitánya lehettem. Nincs jobb dolog annál egy játékos pályafutásában, mint hogy válogatott játékos legyen, de hogy még válogatott csapatkapitány is lehettem csodálatos érzés.
 
 
Amikor a Ferencváros feljutott az NB I-be, akkor felkerültem a nagycsapathoz. Itt az első évben egyből meg is nyertük a bajnokságot, ezután a Bajnokok Ligája selejtező körében is játszhattam. Sajnos a második évemet bokasérülés nehezítette a Fradiba, illetve a külföldi légiós mellett nehéz volt csapatba kerülni és nekem ilyen idős korban az volt a legfontosabb, hogy játszak, meccsrutint és tapasztalatokat szerezzek, így a második év felében eligazoltam a Fradi fiókcsapatához a KÓKA FNLA-hoz, amelyben a korábbi U- 17-es csapattársaimmal játszottam. Sajnos a felnőtt NB I-es mezőnyben nem voltunk a bajnoki tabella elején csak az ötödik helyen végeztünk, ami remek eredmény egy ilyen fiatal csapattól a magyar női NB I-ben, de én ennél többre vágytam és tavaly nyáron átigazoltam az MTK HUNGÁRIA csapatához, akiket pont a Fradival taszítottunk le a trónról, hiszen 7-szeres magyar bajnok csapat volt. A célom egyszerű volt bajnoknak lenni az MTK-val, hogy megmutassam ,hogy igen is megérnek annyit a magyar fiatalok, mint a külföldi legiósok. Szerencsére sikerült is bizonyítanom, hiszen 2016/2017-es szezonban bajnok lettem az MTK-val. Várom a Bajnokok Ligáját, várom a folytatást, a lehetőség adott számomra.
 
 Ez mellett futsalozok is a női NB II-ben a KRSE-ben, és az idén érettségizek a Babtista Sportgimnáziumban. Jelentkeztem a Semmelweiss Egyetem egészségügyi szervező szakára, és mellette el szeretnék kezdeni egy edzői tanfolyamot is.


hozzászólok