2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Kibérelték a dobogót a bajaiak

Mogyi Triatlon SE | 2020. Július 19. 09:41:28 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Mogyi Triatlon SE

OldLakeMan Tata – Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokság


Csodás környezetben nagyszerű versenyen összesen 9 OB éremmel zártuk az idei Rövid Távú Országos Bajnokságot.
Faldum Gábor és Király István révén elhoztuk az abszolút 1-2 helyet! Czigány András és Dr Czigány Róbert korosztályos aranyérmet ünnepelhetett, valamint aranyos lett a felnőtt csapatunk is ( Czigány András, Veréb Dávid és Flander Márton összetételben). Egyéni korosztályos ezüst érmet szerzett Flander Marci és szintén második lett a Szenior csapatunk (Dr Czigány Róbert, Vesztergombi István és Bullás László összetételben). Bronzéremből sem hagytunk a tatai tó parton Veréb Dávid és Vesztergombi István végzett 3. helyen korosztályában. Kollár Erik és Bajai Peti éppen lecsúszott a dobogóról és Jámbor Dani és Bullás Laci is 10-ben végzett, Barta Balázst pedig plusz “depózással” került éppen 10-en kívülre. Dr Kiss Gergely 5 év után teljesített újra teljes triatlon versenyt. A legkeményebb természetesen Ugrai Béla, aki a szombati rövid táv után ma középtávon is rajthoz áll és hozzá csatlakozott ezúttal Flander Marci is.- írta a Mogyi Triatlon SE facebook oldala

Az MTI jelentése:

Faldum 1:52:38 óra alatt ért célba az olimpiai távon, amely 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 km futásból áll.
    A férfiaknál a tavalyi győztes Király István ezúttal a második helyre szorult, viszont Berekméri Levente megőrizte akkori harmadik helyét.
    Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: az előző években az elit versenyzők által kicsit elhanyagolt rövidtávú ob-n ezúttal kimondottan erős mezőny gyűlt össze, amelyen Faldum Gábor és Bragmayer Zsanett is végig kontroll alatt tartotta a viadalt.
    “Nagyon jó szervezés és pálya várt minket. Jó erőben éreztem magam, fél szemmel már a szerdai szupersprint versenyre figyeltem, ott más erényeket kell majd megcsillantani” – mondta Faldum Gábor.

    Eredmények:
    férfiak:
    ——–
1. Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) 1:52:38 óra
2. Király István (Mogyi SE Baja) 1:57:17
3. Berekméri Levente (FTC) 1:58:03

hozzászólok